banner42

29 TEMMUZ-3 AĞUSTOS 2021

Ülkemizde başlayan orman yangınını kimler başlattıysa veya kimler sebep olduysa kendi belalarını bulsunlar. 

Çok büyük günah işlemişlerdir.

Sebebi ne olursa olsun veya kimlerin kimlere ne diye taşeron ettiği araştırılmalı suçlular cezalandırılmalıdır. 

Yakılan canlar, yabani hayvanlar, evcil hayvanlar, orman köyleri, evsiz barksız kalan insanların günahının vebalini almışlardır. 

Acımadan, düşünmeden, görülmedik bir şekilde ülkemizi ateşe vermişlerdir. 

Sebebi ne olursa olsun, yangınları başlatanlar ihanetçilerdir. Vatan hainleri ve vatan düşmanlarıdır.

Bu vatan hainleri insanlıktan nasibini almamış kuklalardır. Birilerinin maşasıdır. 

Hiç düşünmeyen, beyin yormayan emire itaat eden mankurtlardır. 

İnsanlığın, insan olmanın belli kuralları vardır. Bunlar kuralsızlardır. Kaypakça orman yakarak hiçbir yere varamazsınız. 

— Orman olmayan bölgelere gittiğimde, o bölgede eskiden yaşayanları suçlardım. Isınmak veya diğer ihtiyaçlar için ağaçları kesip yakarak, hunharca kullandıklarını düşünürdüm. Oysa şimdi anlıyorum ki bu yaratıklardan o dönem yaşayanlarda olmuştur. Yani yaşadığımız 21. nci yüz yılda vahşi yılları yaşıyoruz. 

İlkel topluma tekabül ediyor diye düşünüyorum. 

Şeref haysiyet yoksunları canımızı yaktınız. 

Beş gündür bizlerde milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vatanın gerçek evlatları o ormanlarla tutuşup yanıyoruz. Her ağaçla, her canlıyla, her köylüyle, her görevliyle, oradayız ateşi suratımızda hissediyoruz. 

Çökertmeden okul arkadaşım Mehmet Gönül’le telefonda görüştüm köyleri boşaltılmıştı. “Canımızı kurtardık, evimizi kurtardık, zeytinliklerimiz yandı” dedi. Ulaşamadığım diğer arkadaşım Mehmet Karaaslan’ı sordum başka köye akrabasının yanına gitmek zorunda kalmış. 

Düşünebiliyor musunuz bir sabah uyanıyorsunuz ve kıyı şeritleri ateşe verilmiş söndürülemiyor. Sıra size ne zaman gelir korkusu ile yaşıyorsunuz. Sonra ateşler size ulaşıyor. Canınızı kurtardığınıza şükrediyorsunuz. Bu insanlar dağdaki zeytinlikleriyle geçiniyorlardı. Yarın gerçekle yüzleşecekler. İşsizliğin zirveye çıktığı ülkemizde yeni işsiz köylülerimizi görmek acı olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73