2023-01-23 20:57:16

KİTAPLARIN BÜYÜLÜ DÜNYASI

Leyla Karabağ Öztürk

23 Ocak 2023, 20:57

Eskilerden şimdiki zamana kadar , bilginin en güzel kaynağı olan kitaplar, herbirimizin vazgeçilmez yol arkadaşlarıdir. Her bir kitap, okuyucusuna bambaşka hayatlar, insanlar ve karakterler sunar; yaşama dair yeni bakış açıları kazandırır.

Kitap okumak, bir "boş zaman aktivitesi" olmaktan ziyade; iyi bir alışkanlık ve kişinin kendisini geliştirmek için en iyi yoldur. Kişinin kendisiyle bağlantı kurmasını sağlar,duygularını anlamlandırmasına yardımcı olur.

Bunun yanında insanın karakterinin şekillenmesine yardımcı olur.Okuduğumuz kitaplar davranışlarımıza,hayata bakış açımıza doğrudan yansır.
Her kitap ayrı bir hikaye her kitap ayrı bir heyecan, bilgi başka bir yol demek. En iyi dostlarımız yanımızda olanımız.
Yağmurda toprak kokusu kahve ve kitap kokusu pencere kenarında huzur getiren ortam güzelliği olan .Evimizde okuma köşesi bize ait kitaplarla huzur bulduğumuz özenle hazırladığımız yer.
Değişik bir bakış açısı olaylara farklı pencereden bakmak ufkumuzun genişlemesi çocukların daha iyi eğitilmesi için kitaplar en iyi yollardır.Başka insanlarin dünyasını anlamamızı ve empati yeteneğimizin gelişmesine yardımcı olur. Okumanın özellikle çocukların IQ'sünü arttırmada önemli olduğu belirtiliyor. Ayrıca okumak düşünmeyi uyarır, kelime dağarcığını geliştirir ve insanlara önemli olaylar hakkında bağlantı kurma şansı verir.
Okunan kelime ve hikayeye olan konsantrasyon, beynin uyarılmasını sağlar. Özellikle okunan yazı zorlaştıkça beynin aktivitesi artar. Ayrıca okumak, kişinin olayları ve fikirleri daha iyi analiz etme ve eleştirel düşünme yeteneğini artırarak sorunları daha kolay çözmesine yardımcı olur.
Hergün azdan başlayarak ve giderek artırarak kitap okumak gerekir. Hiç kitap okumayanlar bunu yaptiklarinda farkı farkedeceklerdir.
Kitap okumak konuşmanızı özellikle sesli kitap okundugunda akıcı bir konusma ve anlamlara gore ses tonunuzu yukseltip alcaltma kazandırır. Evimizde kitap okuma köşesi özellikle gece loş bir ışık gündüz pencere kenarında düzenlenebilir. Böylelikle kendimize kaliteli vakit yaratabilirsiniz. Hayatımızı daha anlamlı kılabiliriz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.