Kocaeli merkezli terör operasyonu: 19 kişi yakalandı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Mayıs 2022 Cumartesi 15:17
Kocaeli merkezli terör operasyonu: 19 kişi yakalandı

Kocaeli merkezli, İstanbul, Bursa, Ankara ve Balikesir’de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı, para, altın ve terör örgütüne ait kitap ve kasetler ele geçirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirme şöyle:

“Emniyet Müdürlüğümüzce Fetö/Pdy terör örgütünün ilimizdeki güncel yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde,

21.05.2022 günü İlimiz ile birlikte İstanbul, Bursa, Ankara ve Balıkesir illerinde 19 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

İlimizde düzenlenen operasyonda 6 şüpheli örgütsel toplantı esnasında suçüstü olmak üzere toplam 19 şüpheli yakalanmıştır.

Şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda; 29.126 Amerikan Doları,3.800 Euro,250 Gr. Külçe Altın,12 Kg. Külçe Gümüş,2 adet silahlı helikopter mühimmatı, F Serisi 2 Amerikan Doları, A Serisi 1 Amerikan Doları, B serisi 1 Amerikan Doları, L serisi 1 Amerikan Doları, Sahte olduğu değerlendirilen 2 adet pasaport, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri ve fotoğraflar, Terör örgütü liderine ait kitap ve kasetler ile birlikte şüphelilere ait çok sayıda dijital materyaller ele geçirilmiştir.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler 27.05.2022 günü Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup, adli mercilerce, 16 şüpheli adli kontrol tedbiri ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmış, 3 şahıs tutuklanmıştır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73