Tüfek ve tabancalar ele geçirildi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
05 Eylül 2022 Pazartesi 19:35
Tüfek ve tabancalar ele geçirildi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri tarafından havaya ateş açma ve ruhsatsız silahlanmaya karşı yapılan çalışmalar sonucu tüfek, tabanca ve mermiler ele geçirildi. 8 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce 02/04.09.2022 tarihleri arasında silahla havaya ateş etme ve ruhsatsız silahlanmaya karşı yapılan çalışmalar neticesinde 1 adet Yarı Otomatik Ruhsatsız Av Tüfeği, 2 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet 9mm çapında ruhsatsız tabanca,3 adet kurusıkı tabanca ve bu silahlara ait çeşitli ebat ve çapta 20 adet fişek ele geçirilmiş olup 8 şahıs hakkında  6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna Muhalefet-2521 Sayılı Avda Ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları Ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı Ve Bulundurulmasına Dair Kanuna Muhalefet - 5729 Sayılı Ses Ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanuna Muhalefet  suçlarından adli ve idari işlemler başlatılmıştır.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak silahla havaya ateş etme olayları ve ruhsatsız silahlanmaya karşı mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir."

Son Güncelleme: 06.09.2022 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73