Gebze'nin eski bir köyü, Duraklı..

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Aralık 2021 Pazartesi 22:18
Gebze'nin eski bir köyü, Duraklı..

Gebze’nin eski köylerinden birisi olan şimdilerde ise mahalle statüsünde ki  Duraklı geçmiş zamanda yolcuların ve kervanların geçtiği bir noktada duraklama noktası olduğundan ötürü Duraklı adını aldığı söylenir.

Geçmiş dönemlerde Elbizli ve Tepemanayır köyleri Duraklı ’ya bağlı idi. Eskiden Mollafenari bucağına bağlı bir köy olan Duraklı’da tarihi çeşme, su kuyusu, taş yalakları ile asırlık çınar ağaçları bulunmaktadır.  Gebze merkeze 55 km uzaklıkta olan Duraklı 1987-89 yılları arasında Körfez ilçeye bağlanmış sonrasında ise yeniden Gebze’ye bağlanmış.  Nüfusu göç nedeniyle azalmış olmasına karşın  köy yaşamı devam etmekte. Kabaklı böreği, zerdesi, mancarlı pidesi, paparası ile kendi bölgesine has lezzetleri var. Yavaş deresi ve çevresinde ki doğal güzellik ise harika. Kısaca, Duraklı’ya uğramakta fayda var.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 27.12.2021 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73