Büyükakın: Daha fazla empati ve daha fazla farkındalık için çalışıyoruz

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
09 Aralık 2022 Cuma 15:03
Büyükakın: Daha fazla empati ve daha fazla farkındalık için çalışıyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçal ve Gölcük Otizm Derneği Başkanı Kerim Özdemir ile yönetimlerini makamında ayrı ayrı konuk etti. Türkiye’de engellilere dönük hizmetleri ve projeleriyle rol model olan Büyükşehir Belediyesi’nin yeni çalışmalarına yönelik görüşmelerde, “Engelli hizmetlerinde fark yaratan bir Kocaeli var” diyen Başkan Büyükakın, “Birbirimizin eksiğini hep birlikte yine bizler tamamlayacağız. Bu hep böyle olmalıdır. Yaşamamızın her anından engelleri kaldıran, engellilerin yaşamına göre engelsiz bir hizmet biçimini benimseyen bir Büyükşehir Belediyesi var. Bunu da oldukça tutkulu bir şekilde yapıyoruz” dedi.

“KOLAYLAŞTIRICI OLMAK GÖREVDİR”

Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin gerçekleştirdiği ziyarette Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’ın da yer aldığı birliktelikte, engellilerin sosyal yaşama katılması, yüreği sevgi dolu insanların daha çok farkındalık için çaba sarf etmeleri gibi birçok konuda ele alındı. Daha fazla empati ve farkındalık için yapılması gereken çok işin olduğunun altını da çizen Başkan Büyükakın, “Şunu unutmamak gerekir ki daha güzel ve konforlu bir yaşam her vatandaşımızın hakkıdır. Hele engelli kardeşlerimiz bu anlamda daha fazlasını hak etmektedir. Hayatın içerisinde kolaylaştırıcı olmak bizlere düşen en önemli bir görevdir. Engelli kardeşlerimizin hayatına dokunmak, hayatlarını kolaylaştırmak, onlara destek olmak bizim için bir vazifedir. Bir de engelli hemşerilerimizin aileleri de var tabi. Ailelerimize de destek olmaya devam edeceğiz. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi olarak her anlamda kentin tüm dinamikleri ile engelli hizmetleri açısından yol almaya ve proje üretmeye devam edecektir” ifadelerini sarf etti.

“ENGELLERİ GÖNÜLDEN ATARSAK DÜNYA YAŞANABİLİR OLUR”

Gölcük Otizm Derneği ile olan görüşmesinde de, engelli ailelerinin aldığı destek ve projeler için Başkan Büyükakın’a teşekkür eden dernek yönetim kurulu üyelerine, “Biz sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Büyükakın, “Zaten Büyükşehir Belediyemizin bu alanda çok yetkin bir kadrosu var. Onlardan Allah razı olsun. Bu alanda çok büyük bir özveriyle çalışıyorlar” ifadelerini sarf etti. Başkan Büyükakın, “Engelleri gönülden atarsak dünyamız daha da yaşanabilir olur” vurgusu da yaparak, “Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek adına çok çalışıyoruz. Ekibimizle birlikte, eğitim, sağlık, erişebilirlik gibi birçok konuda adımlarımızı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama uyum sağlaması adına önemli çalışmalar da ortaya koyuyoruz. Engellilerimizin ve ailelerinin geleceğe güvenle bakması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelikler yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliEngelliEmpati
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73