banner42

Kocaeli'nde çocuklar çok mutlu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
05 Ağustos 2022 Cuma 11:41
Kocaeli'nde çocuklar çok mutlu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düzenlediği, vatandaşlarımızın ailece eğlenebildiği etkinliklerden biri daha yoğun katılım ve teveccühle karşılandı. Kocaeli’mizin 12 ilçesinde 24 noktada başlatılan ‘Çık Dışarıya Oynayalım’ çocuk şenliği kapsamında yapılan etkinliklerle Kocaelİ’de çocuklar artık çok mutlu.

BEDENDEN OYUNA

Çık Dışarıya Oynayalım şenliklerinde okul öncesi 3-6 yaş grubuna yönelik, ritim ve hareket çalışmaları, Tuncer Ediz Toksoy ve eşi Esin Toksoy tarafından yaptırılıyor. Bedenden Oyuna isimli etkinlik ‘Çık Dışarıya Oynayalım’ Çocuk Şenliğine katılan çocuklara ve ebeveynlerine yönelik ritim çalışması, çocuk şarkıları ve beden perküsyonu oyunlarını kapsıyor.

OYNARSAM ÖĞRENİRİM

Yaklaşık 20 yıldır çocuklarla ritim hareketleri ve oyunlar oynadıklarını belirten Toksoy çifti, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu etkinliğinde çocukların özellikle aileleri ile birlikte uygulayabilecekleri, keyif alabilecekleri, beden perküsyonu yapabileceği, vücudunu kullanabileceği kuklalı oyunlar oynuyoruz. Çocukların ritim duygusunu, duyma yeteneğini ve dikkatini geliştiren bu oyunları, sadece bize değil, evde farklı müziklerle de aileler çocuklarıyla uygulayabilirler. Aileler için eminim çok güzel örnekler olacak" sözleriyle oyunun iletişimdeki önemine değindi. Emeği geçen herkese teşekkür eden ikili, "Oynarsam öğrenirim, diyoruz." dedi.

ÇOCUK ZUMBASI

Çocukların tüm vücutlarını hareket ettirerek, müzik ve dansın bir arada planlandığı spora "Çocuk Zumbası" deniyor. Çocuklar ile yapılan zumba dansında, çocukların yeni arkadaşlar edinip onlarla dans etmenin, keyifli ve sosyalleşmeleri adına çok faydalı bir sistem olduğunu aktaran araştırmacılar; çocuk zumbasında kullanılan şarkıları ve gösterilen kareografileri çocukların ezberlemeleri gerektiğinden zihinsel bir aktivite de yaptıklarını, böylece çocuk zumbasının çocuklarda sosyal, ruhsal ve fiziksel gelişimini destekleyen bir spor olduğunu belirtiyor.

TOPAÇ BOYAMA–YÜZ BOYAMA – BEZ ÇANTA BOYAMA

4-6 yaş çocukların el ve göz koordinasyonunun gelişmesine katkıda bulunan boyama etkinliği ile aynı anda hem odaklanma becerileri artarken diğer yandan da zihinsel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Çocukların el ve parmaklarını geliştiren topaç ve çanta boyama atölyesinde çocukların hayal güçlerinin sağlıklı gelişimi desteklenirken, ortamdaki çocuklar ile iletişim kurarak sosyalleşebilme imkânına ulaşıyorlar.

BİSİKLETLE ÇALIŞAN ARABA YARIŞI ETKİNLİĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı yaz etkinlikleri kapsamında "Çık Dışarıya Oynayalım" adıyla düzenlenen çocuk etkinliğinde; ilimizin yeşil büyüme stratejisi çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik üretimi teşvik ediliyor. Bu konuda farkındalık oluşturarak yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasını sağlamak ve bu konuda vatandaşlarımızın dikkatini çekmek amacıyla bisiklet kullanarak üretilen enerjiyle çalışan araba yarış etkinliği düzenleniyor, böylece enerji tasarrufu konusunda bilgilendirme yapılıyor. Etkinliğin uygulanması esnasında, çevrilen her bir pedal ile hem bireysel olarak vücudun hareketsiz kalmaması için spor sayesinde beden sağlığının korunması, hem de fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji üretimine yönelerek çevre sağlığının korunması teşvik ediliyor.

SIFIR ATIK BİLİNCİ

Sıfır atık hedefi doğrultusunda sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin korunmasını sağlamak için öncelikle atık oluşumunun önlenmesi, azaltılması, türlerine göre kaynağında ayrıştırılması, yeniden kullanılması ve geri dönüşümü/geri kazanımı hem çevresel hem de ekonomik açıdan önem arz ediyor. Geri dönüştürülebilir atıkların daha verimli toplanması için, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından belirli noktalara mobil atık getirme merkezleri konularak bu tür atıkların diğer atıklara karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması sağlanıyor. Böylece, tükenebilir nitelikteki doğal kaynakların daha az kullanılması ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakılması hedefleniyor. Düzenlenen etkinlikle geri dönüşümün önemine dikkat çekerken vatandaşlarda farkındalık oluşturmak ve bu konuda daha duyarlı olunmasını sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca çocukların eğlenerek öğrenmesine katkı sağlamak için sıfır atık ve geri dönüşüm konularını içeren boyama kitapları dağıtılarak boyama etkinliği yapılıyor.

Çık Dışarıya Oynayalım Çocuk Şenliği tarih ve yerleri aşağıdadır.

07 Ağustos Pazar

İzmit Sekapark Uçurtma Tepesi

Bedenden Oyuna

08 Ağustos Pazartesi

Abdullah Tayyip Olçak Gençlik Merkesi Yanı

Bedenden Oyuna

09 Ağustos Salı

İzmit Doğukışla Gençlik Parkı

Fatih Abanoz Konseri

10 Ağustos Çarşamba

Miralay Mümtaz Parkı(Turgut-Gültepe-Tüysüzler)

Fatih Abanoz Konseri

11 Ağustos Perşembe

Derince Eski Kev Tesisleri ( Yenikent Mahallesi )

Fatih Abanoz Konseri

13 Ağustos Cumartesi

Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulu

Fatih Abanoz Konseri

14 Ağustos Pazar

Gölcük Donanma Okulu Arkası

Fatih Abanoz Konseri

18 Ağustos Perşembe

İzmit Alikahya İlkokulu \Bahçesi

Fatih Abanoz Konseri

20 Ağustos Cumartesi

Gölcük Atatürk Mahallesi Meydan Park

Masal Ve Kukla Gösterisi

21 Ağustos Pazar

Kartepe Leyla Sarıgül İlkokulu

Masal Ve Kukla Gösterisi

23 Ağustos Salı

Kandıra Namazgah Alanı

Masal Ve Kukla Gösterisi

25 Ağustos Perşembe

Kartepe Köseköy Meşelik Parkı

Masal Ve Kukla Gösterisi

27 Ağustos Cumartesi

Karamürsel Kordon

Masal Ve Kukla Gösterisi

28 Ağustos Pazar

Başiskele Sahil Sonu

Masal Ve Kukla Gösterisi

DETAYLI BİLGİ İÇİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz etkinlikleri kapsamında 12 ilçede 24 noktada başlatılan vatandaşın yoğun katılımı ile karşılanan “Çık Dışarıya Oy-na-ya-lım!’’ çocuk şenliği etkinliği ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 318 27 25 nolu telefonu arayabilir.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliÇocuklarOyun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73