Kocaeli Çevre Platformu: Akbelen’e dokunma

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
25 Temmuz 2023 Salı 16:24
Kocaeli Çevre Platformu: Akbelen’e dokunma

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında ağaç kesimine başlanmasına bir tepkide Kocaeli Çevre Platformu’ndan geldi, ‘’Doğa ve Bilimle İnatlaşma Olmaz! İkizköylülerin yanındayız, Akbelen ormanını vermeyeceğiz’’denildi.

Kocaeli Çevre Platformu Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü Muammer Hakkı Ersöz tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘’Akbelen Ormanı’nda 2 yıldır nöbet tutan arkadaşlarımızın tüm çabalarına rağmen dün sabah 05:30’da jandarma ve tomalar eşliğinde alana girildiği ve ağaç kesimine başlandığı haberini aldık. Gün içerişinde köylüler ve desteğe giden savunucular jandarmanın müdahalelerine maruz kaldı, direnen arkadaşlarımız gözaltına alındı.

Her bir ağacı, toprağı, taşı koruyan, ona sıkı sıkı tutunup sermayeye yem etmemeye kararlı doğa savunucularının, İkizköylülerin yanındayız. Doğamıza, yaşam alanlarımıza, tarım alanlarımıza, ağaçlarımıza el uzatanların ise karşısındayız.

ORMANLAR KÖMÜR ÇIKARTMAK İÇİN KATLEDİLİYOR

Madenciliği toprağı sömürmek olarak gören ve alanı talan eden zihniyet kendi üretimi için de sürdürülebilir değildir. Termik santrallere kömür çıkartmak için katledilen alanlar tekrar kullanılamayacak hale gelmekte, ormandaki canlıların yaşam alanları ve yaşam hakları hiçe sayılmaktadır. Öte yandan santrallerin oluşturduğu kirlilik tarım faaliyetlerinde verimin düşmesine, sağlık açısından olumsuz sonuçlara ve zorunlu göçe sebep olmaktadır. İklim krizinin yükselişine destek olan bu tavır bilimsel ya da ahlaki açıdan kabul edilebilir değildir. Ormanlarımız, zeytinliklerimiz, 100 yaşını aşmış çamlarımız sizin kömürünüze ve madenlerinize feda edilemeyecek kadar kıymetlidir.

KOCAELİÇEP olarak daha önceki söylemlerimizi yineliyoruz: doğa ve bilimle inatlaşma olmaz! İkizköylülerin yanındayız.

Akbelen’e dokunma! Akbelen yuvamız, Akbelen ormanını vermeyeceğiz.’’ Cengiz Akgün

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73