Kocaeli’de geçtiğimiz süreçte çeşitli ilçelerde görev yapmış CHP’li eski belediye başkanları Gebze’de akşam yemeğinde bir araya geldi.

Toplantıya CHP İzmit eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya, CHP Gebze eski Belediye Başkanı M. Emin Akın, CHP Kandıra eski Belediye Başkanı Kenan Evin, CHP Çayırova eski İlçe Başkanı Timur Koç, Balıkesir Gökçeyazı eski Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, Darıca eski Belediye Başkanı Zihni Topçu katıldı.

Çayırova’nın kurucu belediye başkanı Timur Koç’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu akşam yemeğine sağ olsunlar gazeteci olarak yalnızca beni davet etmişlerdi.

Öncelikle belirtmek isterim ki eski başkanlarla akşam yemeğinde olmak, onları dinlemek gerçekte keyif vericiydi.

Sohbette tüm başkanlar CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına amasız, fakatsız tam destek olacaklarını açık yüreklilikle ifade ettiler.

Önümüzdeki günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu Ankara’da genel merkezde ziyaret etmek için randevu talep edecekler.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine doğru gidilen süreçte ise CHP’ye her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını da söylediler.

Başkanların hepsi bireysel olarak siyasette gelecekte makam ve mevki gibi bir planlarının olmadığını, CHP’nin başarısının ve kazanmasının her şeyin üzerinde olduğunu samimi bir şekilde söylediler.

CHP’li eski başkanların tabi ki serzenişte olduğu konularda vardı.

Dikkate alınmamak gibi!

Mesela CHP’nin Kocaeli’de mevcut yönetici vasfında olanların eski başkanların deneyim ve görüşlerinden faydalanmak gibi bir dertleri olmadığını söylediler.

Yıllarca Gebze’de Kandıra’da, İzmit’te, Değirmendere, Çayırova, Darıca ve öteki ilçelerde belediye başkanlığı yapmış bu isimler gerçekten niye, neden görünmezden gelinir?

Yerel yönetimler ve siyaset konusunda deneyimli bu isimlerden CHP’nin Kocaeli il ve ilçe yönetimleri neden yararlanmak gereği duymazlar acaba?

Bu konuda AKP sanırım CHP’den daha vefalı.

AKP, geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı veya partide görev yapmış isimlerini mutlaka bir şekilde parti görevi ile değerlendirip ona ne kadar ‘ değerli’ olduğunu gösteriyor.

En basit örnek Gebze ve Darıca’nın eski belediye başkanı İbrahim Pehlivan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze bölgesi koordinatörü olarak görev yapıyor.

3 dönem görev yapan Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın tamda bu konuyla ilgili olarak bir anısını anlattı.

İzmit Belediyesi’nde danışman olması için kendisine gelen teklifi, ‘Parti görevi’ olarak kabul ettiğini söyleyen Akalın, “Ne var ki proje çalışması yapmamız gereken belediyenin kültür müdürü bir süre sonra telefonlarıma çıkmadı, başkandan randevu istedim bir türlü ulaşamadım, sonunda istifa ettim”dedi.

CHP, partinin deneyimli ve geçmiş yıllarda belediye başkanlığı, vekillik, il ve ilçe başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş isimlerine ahde vefa içinde olmalıdır.

Sonuç olarak, CHP’nin Kocaeli’de ki eski belediye başkanlarının 2 ayda bir gerçekleşecek olan toplantılarının önemli olduğuna ve partiye katkı sunacağına inanıyorum.

Yeter ki CHP’de görevde bulunanlar eski başkanları görmezden gelmek huyundan vazgeçsin.

Mahkeme kadıya mülk değil, bunu sakın unutmayın!