Darıca’da 100. Yıla yakışan festival

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
29 Ağustos 2022 Pazartesi 14:43
Darıca’da 100. Yıla yakışan festival

Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan Büyük Taarruz'un 100. yılı dolayısıyla Darıca Belediyesi tarafından "Büyük Zafer" için Gençlik Zafer Festivali düzenlendi. Festivale katılan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 100 yıl değil 1000 yıl geçse de zafer coşkusunun hiç bitmeyeceğini söyledi.

Darıca Belediyesi, Milli mücadeleyi zaferle taçlandıran ve Cumhuriyete giden yolları açan Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı için özel bir kutlama programı hazırladı. Darıca Dudayev Sahili’nde iki süren Festival ile büyük zaferin coşkusu hep birlikte yaşandı.

KONSERLERE İLGİ YOĞUN OLDU

Hafta sonu iki gün süren festivalde ilk olarak Pınar Süer, şarkılarıyla Darıcalıları coşturdu. İkinci gün ise TEFO&SEKO sevilen şarkılarını Darıcalılar için seslendirdi. Binlerce kişinin ilgiyle izlediği festivalde Darıca Belediyesi İskoliye Sanat Akademisi kursiyerleri de sahne performansıyla büyük beğeni topladı. Dudayev sahili amfi tiyatroda gerçekleşen festivale Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da katılırken Başkan Muzaffer Bıyık, sahne alan sanatçılara çiçek takdim ederek teşekkür etti.

BIYIK’TAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Festivale katılan Darıcalılara selamlama konuşması yapan ve 30 Ağustos’un tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferini bir kez daha gururla kutluyoruz. Değil 100 yıl 1000 yıl geçse de bu coşku hiçbir zaman bitmeyecek. Bundan 100 yıl önce kazanılan bu zaferi günümüzde bir kez daha yaşamak ve yaşatmak için Darıca Belediyesi olarak 100. Yıla özel programlar hazırladık. Gençlerimizle Ankara ve Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdik. Gençlik Zafer Festivali ile de 30 Ağustos’un ruhuna yakışır bir şekilde 7’den 77’ye herkesle bu coşkuyu yaşamak istedik. Bu vesileyle vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 100. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
FestivalDarıca30 Ağustos
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73