banner42

Öğrencilerle denizi temizledi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
08 Haziran 2023 Perşembe 16:16
Öğrencilerle denizi temizledi

Darıca Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak adına deniz ve kıyıda çevre temizliği yaptı. Darıca Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Bayramoğlu Balyanoz Koyu’nda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler geri dönüştürülebilir malzemelerden yaptıkları eserleri de sergilediler. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da etkinliğe katılarak hem öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergiyi inceledi hem de öğrencilerle birlikte kıyı ve deniz temizliği gerçekleştirdi. Ayrıca dalgıçlar da denize dalarak dip temizliği yaptılar.

ÇEVREYE DE EVİMİZ KADAR ÖZEN GÖSTERMELİYİZ

Etkinlikte konuşan ve herkesi çevreye sahip çıkmaya davet eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Çevre, muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde bırakılması gereken bir emanettir. Bu emanetin en güzel şekilde aktarılması için hepimize görevler düşüyor. Darıca Belediyesi olarak doğayı korumak için canla başla çalışıyoruz. 2023 yılında ilk 5 ayda 1.450 ton ambalaj atık, 153 ton cam atığı, 5.130 ton bitkisel atık yağ, 1.480 kg pil ve elektronik atık, 12.300 noktadan 868 ton evsel atık, 1.300 noktadan 5.200 ton moloz atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Aynı zamanda geri dönüşüm konusunda bizimle ortak çalışan ve paydaş olan okullarımıza ve kıymetli öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Çevremizde ve denizlerimizde bulunan tüm canlıları korumak, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte çalışalım. Evimizde gösterdiğimiz özen ve titizliği çevremize de gösterelim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
DarıcaDenizÖĞRENCİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73