banner42

İnsanoğlunun var oluşundan itibaren doğa insanoğlunun yaşamında önemli bir yere sahip olmuştur. İnsanoğlu doğa ile iç içedir.

Bir yürüyüşte hissettiğimiz yerdeki çiçekten, oksijen veren ağaçlardan, uçuşan kelebeklere kadar rengârenk mucizeler belki fark ettiğimiz ya da yanından geçip gittiğimiz harikulade varlıklar ne güzelsiniz.

Başka bir ülkede, başka şehirde ya da oturduğumuz yerdeki doğal güzellikleri fark etmek, tadını çıkarmak ilgilenmek, keşfetmek inanılmaz güzel keyifli olur. Betonlaşmanın dünyada hat safhaya çıktığı bu dönemde hepimizin ihtiyacı olan doğallık, doğa ile baş başa kalmak.

Kalabalık, trafik, gürültü kirliliği derken doğanın önemi kat kat artıyor.

Bedenen ya da zihnen yorgun hissettiğimizde, stresli anlarımızda bir yürüyüş ya da küçük bir seyahat mola doğada zaman geçirmek çok iyi gelir.

Huzur ve rahatlık hissi terapi olur.

Negatif enerjimiz azalır.

Pozitif düşüncelerin çoğalması artar.

Mutlaka herkesin ağaç fidanı dikmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

En azından yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini çöpe atmak yerine etrafımızdaki topraklara atmalıyız mucizelerle dolu doğa o çekirdeklerle gerekeni mutlaka yapacaktır.

İçtiğimiz sudan, yediğimiz yemeklere aldığımız nefese kadar doğaya muhtacız.

Haberlerde izlediğimiz orman yangınları oksijenimizin tükenmesi, doğanın yok olması, canlıların zarar görmesi, izinsiz hayvan avlanması günümüze ve geleceğe darbe vuruyor.

Sessiz canlıların sesi olmalıyız.

Fabrikaların filtre kullanmaları gerekli, bizler çöplerimizi yerlere atmamalıyız.

Doğaya saygı duymamız gerekli.

Doğaya saygı, sevgi duymak; kendine ve insanlığa saygı ve sevgi duymaktır.

Doğa bize muhtaç değil, biz doğaya muhtacız.

Sürdürülebilir bir yaşam için, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmalıyız.

Dünyada herkesin bir dikili ağacı olması dileği ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73