Eğitim İş: Eğitim sorunlarla başlıyor

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
06 Eylül 2022 Salı 14:33
Eğitim İş: Eğitim sorunlarla başlıyor

Eğitim İş Sendikası Kocaeli 2 Nolu Şubesi tarafından yapılan açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılında sorunların çözülmediği ifade edilerek, “Milli Eğitim Bakanlığı okullarımızdaki fiziki sorunları, ücretli öğretmenlik sorununu, yardımcı personel sorununu, kalabalık sınıflar sorununu bu yıl da çözemedi”denildi.

Açıklama şöyle:

SINIFLAR 50 KİŞİ

“Okullarımız bu yıl da aynı sorunlarla açıldı. Milli Eğitim bakanlığı maalesef ki okullarımızdaki fiziki sorunları, ücretli öğretmenlik sorununu, yardımcı personel sorununu, kalabalık sınıflar sorununu bu yıl da çözemedi.

On binlerce öğretmen bu yıl da atanmadıkları için neredeyse asgari ücretin altında bir ücretle okullarda görev yapacak. Birçok okulumuzda sınıflar artık 50 öğrenci sınırında. Bölgemizdeki nitelikli okullardaki derslik sayısı ihtiyacı karşılamaktan uzak.

TEMİZLİK İŞLERİNİ YAPACAK PERSONEL BULUNAMIYOR

Okul idarecileri okulların temizlik işlerini yapacak personel bulmakta zorlanıyor. İŞKUR ile Milli Eğitim arasında yapılan protokol gereği çalıştırılan yardımcı hizmetli personele bu yıl yapılan bir değişiklikle daha önce bu protokol dahilinde hiç çalışmamış olma şartı getirildi. Öncesinde 24 ay olan çalışma süresi bu yıl 9 aya düşürüldü. Bu şartlar altında yardımcı hizmetli bulmakta zorlanan okullar çaresizlik içinde ne yapacağını bilmiyor. Şartlara uygun yardımcı personel bulan okullar ise bu personelin tecrübesizliği nedeniyle kaygılı.

Okulların açıldığı hafta yardımcı personellerin göreve başlayacağını duyuran bakanlık yetkililerine rağmen henüz okullardaki görevine başlayabilmiş yardımcı personel yok ve ne zaman göreve başlayacaklarına dair net bir bilgi de bulunmamaktadır.

ÇÖZÜM BULUNMALI

Bu durum okul yöneticilerini okulların açılması arifesinde zora sokmakta okulların eğitim öğretime hazırlanmasını geciktirmektedir. Eğitim İş olarak daha önce de defalarca gündeme getirdiğimiz bu konu üzerine çözümümüzü yineliyoruz. Yardımcı personeller mutlaka kadrolu olarak görevlendirilmeli İŞKUR veya okul aile birlikleri üzerinden çalıştırılmasına son verilmelidir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73