banner42

Teksan Teknoloji Sınıfı Öğrencileri Müze Gazhane’yi ziyaret etti

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
09 Aralık 2022 Cuma 13:49
Teksan Teknoloji Sınıfı Öğrencileri  Müze Gazhane’yi ziyaret etti

Kesintisiz enerji sektörünün öncü firması Teksan, enerjinin geleceğini şekillendirecek nitelikli elemanları yetiştirmek amacıyla eğitime değer katmayı sürdürüyor. Teksan’ın eğitim hayatına kazandırdığı Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencileri, teorik eğitimlerin yanı sıra sanayi ile iç içe bir eğitim modeli ile geleceğe hazırlanıyor. Uygulamalı derslere ek olarak workshoplar, özel eğitimler, sosyal aktiviteler ve fabrika ziyaretleri de gerçekleştiren Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencileri son olarak Müze Gazhane ve Çocuk Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.

Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan Teksan Teknoloji Sınıfı’nda eğitim gören öğrenciler ve öğretmenleri, Teksan Pazarlama Ekibinin organize ettiği ziyaret kapsamında Müze Gazhane içerisinde bulunan Çocuk Bilim Merkezi’ni gezdiler. Anadolu Yakası’na enerji verecek havagazının üretimi için kurulan 130 yıllık Hasanpaşa Gazhanesi’nin çok yönlü bir restorasyon projesi sonucunda yeni bir yaşam alanı ve müzeye dönüştüğü Müze Gazhane, İstanbul’un önemli etkinlik ve buluşma noktalarından biri olarak dikkat çekiyor.

Gazhane’de yer alan Çocuk Bilim Merkezi ise üç ana bölümden ve 24 sergi ünitesinden oluşuyor. Enerjiye dair farklı temaları ele alan içeriği ile enerjiyi anlamak, enerji üretimi ve çeşitlerini öğrenmek, enerjinin dönüşümü ve geleceğini kavramak açısından güzel bir fırsat sunuyor. Enerjinin deneysel ve uygulamalı olarak anlaşılmasına olanak tanıyan Çocuk Bilim Merkezi’ni merak ve ilgiyle gezen Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencileri, enerjiye bu kez farklı bir açıdan baktılar. Okulda öğrendikleri bilgilerin hayattaki yansımalarını yerinde deneyimlerken gezegenimizin geleceğini tehdit eden küresel ısınma sorunu ile ilgili bilgiler de aldılar.

Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, Topkapı Okulları iş birliği ile Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde açtıkları Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencilerinin, Çocuk Bilim Merkezi’ne bilgilendirici olduğu kadar eğlenceli bir gezi gerçekleştirdiklerini söyledi. Sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırmada mesleki eğitimin çok önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Tuncer, Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencilerinin sektöre en iyi şekilde hazırlanmaları için eğitimlerine destek vermeyi sürdürdüklerini; teorik eğitim kadar pratik eğitimleri, workshop ve atölye çalışmalarını da önemsediklerini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73