Türk eğitim Vakfı’nın notu 9,72’ye yükseldi!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
14 Eylül 2023 Perşembe 11:03
Türk eğitim Vakfı’nın notu 9,72’ye yükseldi!

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için azimle çalışırken aynı zamanda şeffaf, hesap verebilir ve uluslararası standartlara uygun bir kurumsal yönetim süreci yürütmeyi ilke edinen Türk Eğitim Vakfı’nın kurumsal yönetim ilkelerine uyum notu, 2023 yılında 10 üzerinden 9,72 oldu.

“Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme” araştırmasına ilk defa geçen sene dahil olan TEV, iki yılda hızla yol kat ederek puanını önemli ölçüde yükseltti. Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri tarafından yapılan değerlendirmede, “Pay Sahipleri” “Kamuoyu Aydınlatma ve Şeffaflık”, “Menfaat Sahipleri”, “Yönetim Kurulu” olmak üzere dört ana başlıkta kurumsal yönetim uygulamaları ölçümleniyor.

Birçok büyük kurumun da yer aldığı araştırma sonucundan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden TEV Genel Müdürü Banu Taşkın “İkinci sene itibarıyla notumuzda bu derece pozitif bir ivme olması bizim için sadece bir rakam değil, aynı zamanda gençlerimize olan inancımızın ve topluma olan sorumluluğumuzun kıymetli bir göstergesidir. Vakfımızın şeffaf, hesap verebilir ve uluslararası standartlara uygun bir kurumsal yönetim sürecini benimsemesi konusundaki kararlılığını yansıtmaktadır,” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TürkTEVKurumsal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73