Ziya Gökalp MTAL öğrencilerinden yılsonu şenliği

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
08 Haziran 2023 Perşembe 16:20
Ziya Gökalp MTAL öğrencilerinden yılsonu şenliği

Gebze Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yılsonu etkinliğini bu yıl kapsamlı olarak gerçekleştirdi. Protokolle birlikte velilerin de katıldığı programda birbirinden güzel etkinlikler ve sergiler yer aldı.

Gebze Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pandemi nedeniyle birkaç senedir yapamadığı yılsonu etkinliğini bu yıl kapsamlı olarak gerçekleştirdi.

Protokolle birlikte velilerin de katıldığı programda birbirinden güzel etkinlikler ve sergiler yer aldı.

Yöresel halk oyunları ile başlayan etkinlik kaşık oyunu izleyenlerin dikkatini çekti. Katılımcıların ilgiyle izlediği oyunda Genç Osman türküsü ile bölüm öğrencileri oyunlarını sergiledi. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında eğitim veren lise öğrencileri meslek öğretmenleri ile yaptıkları kostümleri oyunlar eşliğinde izleyenlere gösteride bulundu. Öğrencilerin tasarladığı ve üzerlerine giydiği geri dönüşüm malzemelerinden yapılan kıyafetlerin sergisi de beğeni topladı. Anaokulu öğrencilerine yönelik, çucuva ve oyna dans et adlı çalışmayı sergileyen öğrenciler, giydikleri hayvan kostümleri ile minikleri eğlendirdi. Ayrıca şenlikte anaokulu öğrencilerinin yüzleri boyanarak çocukların neşesine neşe kattılar. Okul öncesi eğitimi kapsamında meslek derslerinde hazırladıkları dolgu oyuncak, duyu battaniyesi, eğitici oyuncak, beceri ve etkinlik kitapları, kuklalar, şapkalar, pinyata ve ritim araçları da öğrencilerin sergilediği ürünler arasında yer aldı.

ÇİÇEK FESTİVALİ

Öğrencilerin bu yılsonu şenliği yanında e-Twinning projesi kapsamında üç lise ile birlikte düzenlenen FLOFEST adlı çiçek festivali de Ziya Gökalp MTAL öğretmenlerinden Hülya Çalışkan ve Sakine Karaca rehberliğinde gerçekleştirildi. Katılımcılara geri dönüşüm malzemelerinden yapılan saksılara dikilen çiçekler tanıtılarak, her bir katılımcıya festivale özel olarak hazırlanan çiçekler hediye edildi. Öğrencilerin doğadaki geri dönüşümden nasıl yararlanarak ülke ekonomisine tasarruf yapabileceğini anlatan FLOFEST etkinliğinde; katılan anaokulu öğrencilerine de çiçek dikmeleri için tohumlar verildi. Çiçeklerden yapılan kitap ayraçları ve tanıtım kartları da sergideki yerini aldı.

GEBZE KÖY KADINLARI PLATFORMU

Şenliğin bir bölümünde de Gebze Köy Kadınları Platformu tarafından hazırlanan yöresel kıyafetler, tarım aletleri, çeyizlik el işi ürünler, asırlık giysiler ve Gebze Manav kültürünün izlerini taşıyan malzemeler sergilendi. Platform kurucusu Ümran Yavaş Tepecik, yöresel Gebze kıyafetleri giyen platform üyeleri ile gelenlere ve öğrencilere Gebze’deki köy hayatını anlatarak buradaki ürünlerin tanıtımı yaptı.

KATILANLAR

Gebze Belediye başkan yardımcısı Mehmet Dinç’in de katılım sağladığı şenlikte, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Arslan, Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Şükriye Kavran, Beylikbağı Mahallesi Muhtarı Mesut Akbayrak, Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş da yer aldı.

Bölge protokolü ile birlikte İl Genel Meclisi Ortaokulu müdürü Ramazan Taptı, İlyasbey Ortaokulu Müdürü Mikail Yıldırım, Yavuz Selim Anaokulu Müdürü Melih Çetin, Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Özcan Çınar’ın da iştirak ettiği program sonunda Ziya Gökalp MTAL müdür vekili Merve Uçkun Uysal katılımcılara şükranlarını bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
YılsonuÖĞRENCİOkul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73