banner42

BMİS: Smart Solar’da kararlı duruş kazandı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
25 Haziran 2022 Cumartesi 21:09
BMİS: Smart Solar’da kararlı duruş kazandı

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS)  Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, Smart Solar işyerinde işten atılan işçinin geri alındığı belirtilerek, “Yaklaşık 24 saat süren kararlı duruş sonucunda atılan üyemiz işbaşı yaptırıldı ve eylem sonlandırıldı.”denildi.

Sendikanın açıklaması şöyle:

“Gebze’de kurulu güneş enerjisi panelleri üreten Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Smart Solar) işletmesinde çalışan işçiler altı ay önce Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olmuşlardı.

Yasanın aradığı çoğunluğu sağlayan sendikamız, işyeri için toplu sözleşme yetkisini aldı. Ancak işveren sendikanın bu yetkisine itiraz etti.

Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan Smart Solar işçileri, sendikalı çalışma taleplerinden vazgeçirilmeye çalışıldı.

Şirket yönetiminin yetki tespitimize yaptığı itiraz sonucu süreç devam ederken bir üyemizin işten atılması bardağı taşırdı.

Smart Solar işçileri işten atıma baskısına demokratik tepkilerini tepkilerini göstererek:

“Sen ben yok! Biz varız!” dedi ve atılan arkadaşlarına sahip çıktı.

Yaklaşık 24 saat süren kararlı duruş sonucunda atılan üyemiz işbaşı yaptırıldı ve eylem sonlandırıldı.

Şirket yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda bundan sonraki süreçte işyerinde işçileri ilgilendiren her konuda sendikamızla görüşülmesine mutabakat sağlandı. İş bırakmadan dolayı hiçbir üyemiz baskı ve ceza ile karşılaşmayacak ve çalışmayan günler ve bugün izinli sayılacaktır.

Ve tabi ki en temel ve anayasal hakkımız olan sendikalı ve toplu iş sözleşme düzeninde çalışma talebimiz için mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Bu süreçte;

Başta özverili ve disiplinli duruşlarıyla Smart Solar işçilerine;

Gebze’de işleri, aşları ve sendikalar hakları için direnişte olan ve desteğe gelen ASEN metal işçilerine ve tüm üyelerimize, gerek fabrika önüne gelerek gerek de dayanışma mesajlarını ileten emek dostlarına, ve tabi ki sesimize ses katan siz basın emekçilerine teşekkürler..”

Anahtar Kelimeler:
İŞÇİDİSKSendikaüye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73