Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’ ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte organize ettiği Erzurum Tanıtım Günleri kapsamındaki etkinlik programını tamamladık.

Bu gezi ile Erzurum hakkında bilmediğimiz bir çok şeyi öğrendik, görmediğimiz bir çok şeyi gördük.

Programda Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hakan Oral ile görüştük.

Özellikle Çat Belediye Başkanı Meliki Yaşar'a yakın ilgisi ve misafirperliğinden ötürü teşekkür ediyorum.

Tabi ki öteki kurum ve kuruluş yetkililerine de.

Kendileri, kurumları ve tabi ki Erzurum hakkında detaylı bilgiler verip Kocaeli heyeti ile çok yakından ilgilendiler.

Doğa harikası Tortum şelalesi, Narman peri bacalarını, tarihi yapılar Çifte Minareleri, Aziziye Tabyasını, Nene Hatun mezarını, Atatürk Evini, Pasinler’de ki Hasan Kalesini, Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret etmek olanağını bulduk.

Beni en çok etkileyen yer Milli Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 53 gün kaldığı, önemli kararların alındığı Erzurum kongresinin yapıldığı tarihi binaydı. Bir döneme ev sahipliği yapmış tarihi mekanda o anların derin izlerini hissetmemek mümkün değil.

İkincisi ise Aziziye Tabyasının olduğu alan ve Nene Hatun mezarıydı.

Erzurum kent merkezi ise İstanbul ve öteki büyük metrepollerden hiçte aşağı değil, insanları çok sıcakkanlı ve misafirperver.

İkram edilen meşhur Çağ kebaplar, yöresel tatlı ve yemekler gerçekten enfesti.

4 günlük bu gezinin organizasyonunu üstlenen Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal’a ve vakıf yöneticilerine, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan’a teşekkür ediyorum.

Gerçekten Ahmet başkan ve Cemal başkan bizimle yakından ilgilendiler, hiç bir eksik ve noksanlığın olmamasına özen gösterdiler.

17-18 saati bulan zaman, zaman yorucu olsa da genelde keyifli bir yolculuktu.

Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman eğlenceli ve neşeli böylesine güzel bir gezinin parçası olmaktan mutlu oldum.

Ayrıca Erzurum gezisinde rehberimiz olan şehir tanıtım uzmanı ve kültür araştırmacısı Canan Şimşek’e de teşekkür ederim. Gerçekten Erzurum hakkında çok önemli bilgileri bizimle paylaştı.

Gezmek ve görmek ile ancak çok daha fazla bilgi sahibi olunur, buna Erzurum gezisi ile tanıklık etmiş oldum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73