Tarihte uğruna akıl almaz anılar yaşanılan masallara, hikayelere, filmlere, şarkılara, şiirlere,yazılara  konu olan insanı en derinden etkileyen duygudur aşk.

     Bazen yüz güldüren bazen süründüren sevginin güvenin en güzel hali aşk.Yapıcı ve yıkıcı özelliğe sahiptir.En bilinmez ve önemli duygulardan bir tanesidir. Sadece bir insana değil, doğaya ve birçok şeye insanlar aşık olabilir.Bu yönüyle aşk çok güçlü bir duygudur.

      Aşk başa gelince akıl etkisini azar azar kaybedermiş derler.Bu aşkın ne kadar derinden yaşandığının yaşamı ne denli etkilediğini gösterir. Gerçek ve samimi bir Aşk 

İnsanin insana aşkı,doğaya aşkı, meslek aşkı ve günümüzde en çok para aşkı gibi aşklar.Heyecan yaratan belki bir anlık belki ömürlük arzular istekler sevginin vuslat isteğinin en güzel hali Aşk.

         Evlat Aşkı senden olan ama sana ait olmayan başka bir bireye duyulan canından can olan aşk. Doğumdan büyümesini izleyip hayata hazırlamak büyük aşk duyduğumuz Evlat aşkımız. İçimizde en derinlerde bütün çocuklara duyulan en güzel duygu. 

          Bir aşk var ki insanin kendine var oluşuna, tek oluşuna,eşsiz oluşuna duyulan aşk. Kendini içinde yasayan mutlu bazen hüzünlü her anını zevkle yaşayan insan ne mutlu sana.

          Bütün dünyayı dolaşsak ta kendi içimizi dolaşamadıysak ve o öz aşkımızı yaşamadıysak içimizde gezinemedisek kendimizi taniyamadiysak çok gezmiş ve sevmiş sayılmayız. Bana gençliğimi verseler bu kez en çok kendimi severim derler büyüklerimiz.Kendini sevmek,kendini olduğu gibi kabul etmektir.Kendiyle bir bütün olmaktır.Ne kadar özel olduğunun farkına varmaktır.Kendini seven insan kendi ile barışıktır ve kendine hakkettiği değeri verir.Kendisine saygı duymayan hiçbir insanı hayatında bulundurmaz.

          Ey Aşk sen nelere kadirsin. Aşkın kuralı ve kanunları olmuyor ve en güzel sanattır. Bu sanatı yaşamak için güzel bir duruşa ve empati kuran  bakış açısına ihtiyaç vardır. Edebiyatta geçen ölümsüz aşkları günümüzde yaşamak olağan mı? Eski dönemlerde insanlar baskılarla yaşıyorlardı günümüzde insanlar özgürlüğe daha düşkün ve duygularını düşüncelerini daha rahat ifade edebiliyorlar. Buna rağmen aşk hala üzerine çok konuşulan,çok özel ve anlamlı duygu.Hayatı nasıl yaşıyorsak aşkı yaşama şeklimizde o şekilde yol alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73