Geçtiğimiz günlerde bilindiği gibi İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan AK Parti saflarına katıldı.

Tabi büyük tartışma yaşandı.

2019 yerel seçiminde Nazilli’de CHP’nin kesin kazanması mümkün iken İYİ Parti’ye jest olsun diye aday çıkarmamış ve Kürşat Engin Özcan’a destek verilmişti.

Nazilli ve dolayısıyla Aydın siyasetinde bu konu daha çok tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Nazilli’de bazı yerel gazetelerde yazılan ve söylenenlere göre Belediye Başkanı Özcan, “Nazilli İl olsun” diye AK Parti’ye geçtiğini ifade ediyormuş.

Eğer gerçekten iktidar partisinden böyle bir söz aldığı için parti değiştirmiş ise yaşadığı bölge adına doğru olanı yapmış!

Aksi olmadığı sürece söz konusu belediye başkanı bir ilçeyi il yaptıran kişi olarak anılacaktır.

Bir yandan iddiaya göre, ‘Nazilli il olsun’ diye parti değiştiren belediye başkanı öte yanda ise Gebze’de sesini dahi çıkaramayan milletvekilleri, belediye başkanları.

Söz gelimi biraz mübalağa olacak ama Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze il yapılmıyorsa partiden istifa ederim”der mi..?

Tabi ki demez!

Çünkü başkanın ajandasında böyle bir gündem yok.

Her şeye karşın Başkan Büyükgöz’ün Gebze’nin il olmasını istediğine adım gibi eminim.

Ne var ki Gebze’nin il olması konusunda partisinin yıllardır devam eden katı tutumu nedeniyle ses çıkarmıyor, çıkaramıyor.

Keza aynı şekilde AK Parti milletvekili Cemil Yaman’dan da tek kelime duyamadık.

Onunda gerekçelerinin aynı olduğu malum…

AK Partili öteki vekiller ise Gebze’nin il olması gibi bir şeyi telaffuz etmiyorlar.

Gerçek şu ki, siyasal iktidar istemediği sürece Gebze’nin il olması mümkün değil.

Gebze’nin il yapılmamasını, ‘İzmit lobisi istemiyor’ falan gibi komplo teorisi bir takım kolaycılıklara dayandırmak ise işi sulandırmaktır.

Gebze’de muhalefeti, iktidarı, her kesimden insanlar tam bir bütünlük içinde hareket etsin bakalım il yapılıyor mu, yapılmıyor mu?

Anımsayın, CHP Kocaeli milletvekili Salih Gün’ün 2003 yılında ki Gebze’nin il olması kanun teklifine o dönem ki AK Parti milletvekili Eyüp Ayar destek vermişti.

Eyüp Ayar TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Türkiye'nin ekonomik durumunu da biliyoruz; ama, eğer, bu işlerin kriterleri olacaksa; yani, il olmayla ilgili nüfus, güvenlik, altyapı gibi kriterler baz alınacaksa, bugün, ben iddia ediyorum ki, Gebze'yi atlayarak Türkiye'de hiçbir ilçeyi il yapamayız.”

19 yıl önce bir AK Parti milletvekili, CHP’nin kanun teklifine destek vermiş ve Gebze’nin il olmasını desteklemişti.

Eyüp Ayar Gebze’ye karşı olan sorumluluğunu yerine getirmişti.

Geçen zaman içinde AK Parti’nin Kocaeli bölgesinde Gebze’nin il olmasını bu denli net ve açık şekilde destekleyen tek bir isim dahi çıkmadı.

Sonuç olarak 399 bin 558 nüfusa sahip (Çayırova, Darıca ve Dilovası hariç) Gebze’nin Büyükşehirli il olması konusunda herkesin taşın altına elini koymasını bekliyoruz.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in her platformda ve ortamda gösterdiği çabaya katkı sunulması, siyaset üstü bir şekilde Gebze’nin haklı mücadelesinin büyütülerek hak ettiği sonuca ulaştırılması mümkündür.

Yeter ki Gebzelilik bilinci ile hareket edilsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73