Büyükakın: Hıdırellez, kültür coğrafyamızın bize emanetidir

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
05 Mayıs 2023 Cuma 12:15
Büyükakın: Hıdırellez, kültür coğrafyamızın bize emanetidir

Hıdırellez’in birliğimizin, beraberliğimizin en önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Bahar ve bereketin simgesi, geçmişten günümüze taşınmış miraslarımızdan olan Hıdırellez Bayramı, bu yönleri ile kültür coğrafyamızın bize bir emanetidir” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Hıdırellez Bayramı münasebeti ile yayınladığı mesajda “Hıdırellez, geçmişten günümüze kadar var olan, bizi biz yapan, kültürümüzü tüm açıklığı ile yansıtan en önemli varlıklarımızdan birisidir. Hıdrellez, ortak kültürel değer olması yönüyle önemli bir yere sahip olup Anadolu’da ortak inanmalarla, ortak heyecanlarla yüzyıllardır kutlanılmaktadır. Türk dünyası ile birlikte Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya’da kutlanan bayramlardan olan Hıdırellez, aynı zamanda birliktelik ve kardeşlik bayramımızdır. Kardeşliğimizin ve hep birlikte olma düsturumuzun baki kalması temennisi ile Türk dünyasının Hıdırellez Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliHıdırellez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73