banner42

Doğu kavşağında su baskını ve birikintisi son bulacak

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Ocak 2023 Salı 12:42
Doğu kavşağında su baskını ve birikintisi son bulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesi D100 karayolu doğu kavşağı bölgesinde ani ve sağanak yağışlarda oluşan su birikintileri ile baskınlarına karşı yağmursuyu terfi merkezi inşa ediyor.
İNŞA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte düzensiz yağışlar meydana geliyor. Kocaeli’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması ile oluşan atık suların kanalizasyon hatları ile toplanması ve il genelindeki arıtma tesislerinde bertaraf ederek çevreyi koruyan İSU Genel Müdürlüğü, bir yandan da ani ve sağanak yağışlara karşı yağmursuyu hatları ve terfi merkezleri ile dere ıslahı çalışmaları gerçekleştiriyor. İl genelinde yatırımlarını aralıksız sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesinin D100 karayolu üzerindeki Doğu Kavşağı bölgesinde oluşan su birikintilerine son vermek için, hazırladığı projenin inşa çalışmalarına bir süre önce başladı.
GÜÇLÜ POMPALAR KONULACAK
Çalışma kapsamında karayollarının mevcut terfi istasyonu yanına yeni bir yağmursuyu terfi merkezi inşa ediliyor. 12.3 derinliğinde ve 5 metre genişliğinde betonarme keson olarak inşa edilen terfi merkezinde 2 adet güçlü pompa konulacak. Haziran ayında tamamlanması hedeflenen çalışma ile birlikte Doğu Kavşağı’nda ani yağışlarda biriken yüzey suları terfi merkezindeki pompalar ile kavşak yakınında bulunan menfeze verilerek uzaklaştırılacak ve bölgede yaşanan yağmursuyu probleminin önüne geçilecek.

Anahtar Kelimeler:
GebzeSuBaskınKavşak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73