Gebzeli Köy Kadınları Kültür Platformu Kurdu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
19 Mart 2023 Pazar 15:15
Gebzeli Köy Kadınları Kültür Platformu Kurdu

Duraklı Köyü’nde ikamet eden Ümran Yavaş Tepecik öncülüğünde Gebzeli kadınlar bir araya gelerek bir platform kuruldu. Gebze’deki kültürel değerleri yaşatmak olan ekibin Gebze köylerindeki kültürel mirası koruma ve geleceğe taşıma amacı da yatıyor. Köyler hakkında şiirleri de bulunan Ümran Hanım, sandık çeyizleri, mutfak gereçlerimiz, tarım adetleri, türkü ve maniler, yöresel yemekler, düğün dernek ve gelenek görenekler, yöresel kıyafetler, tarihi kültür değer taşıyan evler, çeşmeler, çınarlar vs. gibi birçok konuda çalışma yapacaklarını ifade etti. Bunu yaparken sözlü yazılı anlatım, kayıt ve belge alma ve gençlerle birlikte Gebze’nin her köyünden bir temsilcimiz olmasını da amaçladıklarını bildiren Tepecik, Gebze ve kültürüne değer katmak için köylerde programlar yapmayı amaçlamaktadır. Kurucu Ümran Yavaş Tepecik ile birlikte Ali Yavaş, Meliha Bulut, Şükran Durgut, Ülkü Nömür, Belgin Durgut, Yasemin Bulut, Halise Çelik, Selma Demir, Sude Uygun, Gönül Arslan, Ümmihan Öner, Nagihan Yamalı, Nurşen Yavaş, Semiha Bayram, Meryem Nalbant, Sema Yıldız, Nurdan Kurt, Zuhal Yaşamış, Meltem Köse, Ümmihan Derviş, Kübra Bulut, Sema Tepecik de yer alıyor.

Faaliyetleri hakkında bilgi veren Tepecik, “Biz bu toprakların kültürünü, en iyi bilen son taşıyıcı kuşağız. Onun için bu kültüre sahip çıkıp, yaşatıp aktaracağız. Yeni nesillere ulaşacağız. Atamızı, kültürümüzü, geçmişimizi unutmayacağız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz derler! Ninesini, atasın, ninnisini bilmeyen ana ata olamaz! Bu bağlamda tarihimize, geçmişimize ışık tutacak olan sandığımızda evimizde olan eşyalarımızdır. En önemlisi annelerimiz, ailemiz tabii ki. Onlar bizim yaşayan, kültür taşıyıcılarımız. Bizler de onlardan aldığımız, deneyim bilgi ve güçle gelecek kuşaklara, geçmişi aktaracak olan kişileriz. Bu platformu da 6-7 senedir hep birlikte imza attığımız programları kurumsallaştırmak amacıyla kurmayı düşündük.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
GebzeDuraklı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73