Kaymakam Güler yangın alanında inceleme yaptı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
11 Ağustos 2022 Perşembe 12:10
Kaymakam Güler yangın alanında inceleme yaptı

Kaymakam Mustafa Güler, Tavşanlı Mahallesi'nde bulunan Ormanlık alanda çıkan yangın bölgesine giderek yangına müdahale eden ekiplerden yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi alarak yapılan çalışmaları koordine etti. 

Saat 14:30 sıralarında meydana gelen yangında olay yerine giden Kaymakam Mustafa Güler, yangına yapılan zamanında müdahale nedeniyle yangının büyümeden kontrol altına alındığını fabrikalara ve konutlara sirayet etmeden önlendiğini söyledi.

Kaymakam Güler yapmış olduğu açıklamada; “Yangının, kesin olmamakla birlikte bir trafodan çıktığını tahmin ediyoruz. Devletin tüm imkânları seferber edildi. Orman bölge ekiplerimiz, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ekipleri Orman Bakanlığımıza ait Bursa, Balıkesir ve İstanbul’dan gelen yangın söndürme helikopterleri ile birlikte tüm ekipler seferber durumda. Yerleşim yerleri ile sanayi bölgesine yakın olması sebebiyle hassasiyet var. Alınan tedbirler ile sıkıntılı bir durum olmadan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ancak hava biraz rüzgârlı. Bunun için dikkatli bir şekilde ekiplerimizin soğutma çalışmaları günboyu süreceğini” ifade etti.    

Kaymakam Mustafa Güler, yangının büyümeden söndürülmesi için özveriyle çalışan İlçe Jandarma Komutanlığı, Orman bölge ekipleri, büyükşehir ve ilçe belediyelerden gelen söndürme ekiplerine ve vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür etti. Kaymakam Güler; “Gebze’mize geçmiş olsun inşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayız” dedi.

Yangın söndürme faaliyetine 50’nin üzerinde arazöz, itfaiye, su tankeri ve iş makinası katıldı. Yaklaşık 100 kamu personeli ve vatandaş yangın söndürme faaliyetlerine katkı sağladı. 

Son Güncelleme: 11.08.2022 12:25
Anahtar Kelimeler:
GebzeİtfaiyeYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73