Gebze’nin il olması (Büyükşehirli) gündemdeki yerini koruyor.

Belki sessiz, sedasız gibi görünse bile Gebze’de kayda değer bir kesim il konusunda ısrarlı bir şekilde mevzunun takipçisi.

Gazeteci olarak biz de aynı şekilde Gebze’nin il olması konusunda dün olduğu gibi bugünde yazmaya, gündemde tutmaya devam ediyoruz.

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve DEVA Partisi Gebze İlçe Başkanı Av. Kemal Memiş önceki gün yaptıkları açıklamalarla il olayını bir kez daha gündeme getirdi.

Gebze’nin neden Büyükşehirli il olması gerektiğini anlatıp ve Gebze’nin ölçüt olarak ötekilerin ne kadar çok önünde olduğunu bir kez daha anımsattılar.

Zaman, zaman yine bazı siyasi partiler ve kimi STK’larda Gebze’nin il konusunu gündeme getiriyor.

Ne var ki bu konuda iktidar partisi AK Parti’den tık yok!

AK Parti İlçe Başkanı Recep Kaya’yı gazeteci olarak yıllardır tanırım. Eminim ki Gebze’nin il olmasını o da istiyor fakat partisinin bu konuda ki tutumu elini kolunu bağlıyor.

Ancak ne olursa olsun iktidar partisinin yerel teşkilatı Gebze’nin hakkı, hukuku konusunda net olarak görüş ifade etmesi gerekiyor.

Gazeteci olarak AK Partili kimi yöneticilerine bu konuyu yani Gebze’nin il olmasını soruyoruz, yanıt yok. Veya konuyu bağlamından koparıp yanıt vermek isteniyor. Kimi AK Partili yöneticileri ise, “Sayın genel başkanımız yıllar önce Gebze ile ilgili sözünü söyledi, bizim söyleyecek sözümüz yok”.diyorlar.

Gebze’nin Büyükşehirli il olması konusunda tüm siyasi partiler, STK ve derneklerin amasız, fakatsız olarak bir araya gelmesi gerekiyor.

Gebze siyaset üstü bir konu olarak ele alınıp birlikte ortak çalışma yapılmalıdır.

Gebze bu şekilde kasaba statüsü ile onlarca sorunun içinden çıkamadığı gibi birçok konuda haksızlık ve hukuksuzluğa maruz kalıyor.

Üçüncü bin yılda Gebze bugünkü yönetim ve statüyü asla hak etmiyor.

Burada bir dip not olarak belirtmem gerekiyor ki, Gebze’nin il olması konusunda Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler büyük çaba gösteriyor.

Konuyu sıklıkla ve her platformda gündeme taşıyarak Gebze’nin haklılığını duyurmaya devam ediyor.

Gebze’nin Büyükşehirli il olması konusunda ki çalışmaları, tutum ve davranışlarıyla Nail Çiler örnek alınmalıdır diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73