Bağcılar'da sokak hayvanları "infrared" sistemle soğuktan korunuyor

26 Ocak 2022 Çarşamba 14:49
Bağcılar'da sokak hayvanları

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezindeki sokak hayvanları dondurucu soğuğa karşı "infrared" sistemle ısıtılıyor.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye soğuk ve karlı günlerde sokak hayvanları için Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezinde yeni bir projeyi hayata geçirdi. Bu amaçla barınakta bulunan kafeslere havadan ısıtma sistemi kuruldu.

Kafeslerin üst kısmına yerleştirilen infrared sistemi, etrafa ısı yayıyor. Kafeste bulunan hayvanlar gün boyunca 24 derece sabit sıcaklıktan yararlanıyor. Hayvan Müşahede Merkezinde yoğun bakım servisinden ameliyathaneye her türlü donanım bulunuyor. Hekimler tarafından tedavi ve bakımları yapılan can dostlar, iyileştikten sonra sahiplendiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sokak hayvanlarının her ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini bildirdi.

Çağırıcı, "Barınakta can dostlarımızı tedavisinden mamasına kadar en iyi şekilde ağırlıyoruz. Şu anda da zorlu kış şartlarından olumsuz olarak etkilenmemeleri için bu teknolojik ısınma sistemini kurduk. Artık sıcak kafeslerinde rahatça yaşamlarını sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73