CHP ve Murat Kaya’ya Asmapınar Köyü’nde ilgi yoğundu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
26 Kasım 2022 Cumartesi 11:44
CHP ve Murat Kaya’ya Asmapınar Köyü’nde ilgi yoğundu

Samsun-Yakakent CHP İlçe örgütüne Asmapınar Köyü ziyaretine halktan yoğun katılım oldu.

CHP İlçe başkanı Hayri Kara, Kadın Kolları Başkanı Halide Bayraktar, Samsun İl Başkan yardımcıları; Barbaros Yörük, Umut Alkaç, Nihat Doru katılarak birer konuşma yapıp görüşlerini paylaştılar.

Muhtar Sadık Oku toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Köyümüze hoş geldiniz. Kıymetli öğretmenim Murat hocamın bize çok emekleri var. Eşi Şafak hocamızın da çok emeği var. Köyümüzün kalkınması, gelişmesine, hepimizin iyi yetişmesine büyük emekleri olan Murat hocamızı ve CHP yetkililerini köyümüzde ağırlamaktan mutluyuz.

Hoş geldiniz."

ÖĞRETMEN MURAT KAYA'YA YOĞUN İLGİ

42 yıl önce görev yaptığı Asmapınar Köyü halkı Murat öğretmeni bağrına bastı.

Murat Kaya burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu köyün ekmeğini yedim. Çocuklarım burada büyüdü. Bu köyde halk ile birçok etkinliğe imza attık. Dün cıvıl cıvıl olan köyde okulun kapalı olması içimi acıttı. Köy Okulları açılmalıdır. İstiklal Marşımız ve andımız okunmalı, Atatürk ülküsü hayat bulmalıdır. Okullar her yerde aydınlanmanın merkezidir. Geleceğimiz köylerden başlayarak üreterek ve kalkınarak ülkemizi hak ettiği yere taşımak gereklidir.

Toprağa yeniden dönmeliyiz.

Üreten Türkiye şiarını geliştirmeliyiz. Köylü yeniden Milletin Efendisi olmalıdır.

Köylerde modern tarımın şartları sağlanmalı, köylüyü destekleme projeleri, katkılarla yeniden ve yine üreten köyler, bacaları tüten fabrikalar can bulmalıdır.

İş ve aş için kentlere göçü engelleyerek mahallinde kalkınma sağlanıp genç nüfusumuzun istihdamı da köylerde oluşmalıdır.

Bunun için Mustafa Kemalin izinde Cumhuriyet değerlerine ve Cumhuriyetimize sahip çıkarak, tarımı, köylüyü destekleyerek geleceğimizi yeniden aydınlık ve daha yaşanılır kılmalıyız”.

TÜRKAN SAYLAN UNUTULMADI

1979 yılında Niğde Aksaray Uzunkaya Köyünde Lepra araştırması için gelen ve Türkan Saylan'da anıldı.

Murat Kaya yakın dostluğu olduğunu ifade ettiği Türkan Saylan’ın köyden Bektaş Kara'nın kızı Rabia Kara ve Mahmut İnce'nin oğlu Ahmet İnce öğrencilerimin 1981 de ameliyatlarını ücretsiz yaptırdığını ve defalarca kontrollerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Köylüler Türkan Saylan’ı rahmetle şükranla aldılar.

ANILAR ANLATILDI

Köylülerin geçmişe dair anılarıyla sohbet edilerek ikram edilen çay ve pastalar eşliğinde samimi diyaloglar yaşandı.

Kadınlara yönelik Aile Destek Programı Başkanı Halide Bayraktar tarafından anlatıldı.

Bir süre samimi şekilde devam eden sohbet sonrası ziyaret hatıra fotoğrafı çekimlerinde son buldu.

Eğitimci Murat Kaya ziyarette gösterilen ilgili, konukseverlik ve samimi duygular nedeniyle Asmapınar Köyü’ne ve halkına, Muhtar Sadık Okur’a teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
CHPSamsunTürkan Saylan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73