Çiler'den Malazgirt ve Zafer Haftası Mesajı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
26 Ağustos 2022 Cuma 12:51
Çiler'den Malazgirt ve Zafer Haftası Mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıldönümü ve 26-30 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çiler’in mesajı şöyle:

“Sultan Alparslan komutasındaki ordumuzun; bizlere Anadolu topraklarının kapılarını açarak, dönemin güçlü komutanı Romen Diyojen ve sayıca üstün Bizans Ordusu’nu mağlup ettiği, Türklerin varlığını dünyaya kanıtlayan, ülkemiz ve dünya tarihine yön veren 1071 Malazgirt Zaferi’mizin 951. Yıldönümü ve Zafer Haftası kutlu olsun.

Malazgirt Zaferi; yalnızca tarihimizde değil, dünya tarihinde de bir dönüm noktası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan bin yıllık sürecin başlangıcıdır. Bu muhteşem zafer ile birlikte asırlar boyu devam eden barış, hoşgörü ve kardeşlik medeniyetinin temelleri atıldı ve Anadolu topraklarında ekilen bu tohumlar bütün coğrafyamıza hakim oldu. Bizler; bu duyguların temelinde kardeşçe yaşamayı sürdürüyor, onların oluşturduğu ruhun her dönemde bizlere model olmasıyla Atalarımızın miras bıraktığı değerlere sahip çıkmayı gayretle sürdürüyoruz. Şanlı tarihimizde nice başarılara birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsızlığından asla ödün vermeden, kararlı ve dik duruşla ulaşan milletimizle, 1071 Malazgirt Zaferi’nin bir yıldönümüne daha ulaşmanın heyecanını yüreklerimizde yaşamaya, mirasçısı olduğumuz bu eşsiz zaferin ışığında tarihimizi gururla korumaya devam edeceğiz.

26 Ağustos Malazgirt Zaferi’mizin 951. Yıldönümü ve Zafer Haftası’nda; bölge turizmine sahip çıkılması ve tüm değerlerin çocuklarımız ve gençlerimiz ile birlikte daha da yaşatılma çalışmalarında bizler de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyor; başta Sultan Alparslan olmak üzere, tarih yazarak bu güzel vatanı armağan eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Son Güncelleme: 26.08.2022 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73