Ciritoğlu’ndan KOTO üyelerine çağrı; 2,5 Trilyon Dolardan siz de pay alın

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
20 Aralık 2022 Salı 11:50
Ciritoğlu’ndan KOTO üyelerine çağrı;  2,5 Trilyon Dolardan siz de pay alın

Kocaeli Ticaret Odası’nın düzenlediği Şikago Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) Bilgilendirme Toplantısı için ilimize gelen TTM Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, 2,5 trilyon dolar ile dünyanın en büyük mal ithalatçısı konumunda olan ABD’den pay almaya davet etti

Kocaeli Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile ABD'nin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden Şikago’da kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen toplantıya, ABD pazarına açılmak isteyen Kocaelili iş insanları ilgi gösterdi.

AÇILIŞ KONUŞMALARI

KOTO Başkan Yardımcısı Murat Barış’ın, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Yusuf Ziya Uludüz, Abdurrahman Kaya, Yıldırım Yılmaz, Tahsin Can Kuşkan ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantı, açılış konuşmaları ile başladı.

‘DÜNYAYA AÇILMA HAYALİ ARTIK DAHA MÜMKÜN’

ABD pazarının kendine has özellikleri olduğunu ve bu nedenle toplantının önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden KOTO Başkan Yardımcısı Barış, “Vizyoner çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, iş insanlarımızın dünyaya açılma hayalini, mümkün hale getirebilecek çok daha önemli bir adım atmış, Ticaret Bakanlığımızın da desteğiyle Şikago Türkiye Ticaret Merkezi’ni açmıştır.

‘TTM İLE DAHA GÜVENLİ’

ABD pazarı büyüklüğü ve rekabetçiliğiyle kendine has özellikleri ve ihtiyaçları olan bir pazardır. Bu pazara girebilmek ve tutunabilmek için farklı bilgi ve birikimler gerekmektedir. Bu nedenle ABD pazarına girişte firmalarımıza sağlanacak destekler çok daha fazla önem kazanmaktadır. Türkiye Ticaret Merkezimiz ile işletmelerimiz ABD pazarında çok daha güvenli ve güçlü şekilde yer alabilecektir. Bu çerçeveden bakıldığında, toplantımız önemli bir fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır” ifadelerine yer verdi. Akabinde sunumunu gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, katılımcılar için etkileyici bilgiler verdi.

‘HATA YAPMANIZI ENGELLİYORUZ’

“Neden ABD?” sorusundan yola çıkarak sunumuna başlayan Ciritoğlu, kendisinin de ABD’de bir iş insanı olduğunu vurgulayarak, “TTM kavramının açılımı; Hedef ülkelerde Türk firmalarımızın ticaret yapması için gerekli platformların oluşturulması. Ofis, depo ve showroom olarak algılanıyor ancak biz bunu üst seviyeye getirdik. Danışmanlık ve iş geliştirme hizmetleri de veriyoruz. Hiç bilmediğiniz bir pazarda size destek ve bilgi veriyoruz. ABD’de sizleri yeni tedarikçilerle tanıştırıyoruz. Yeni satış kanallarına sahip olmanızı sağlıyoruz. ABD’li firmayla ortaklık yapacaksınız hata yapmanızı engelliyoruz. Doğrudan yatırım yapacaksanız tamamen yanınızda oluyoruz.

‘NEDEN ŞİKAGO’

TOBB olarak ABD’de ilk ticaret merkezimizi kurduk. Şikago O’hare havalimanının tam karşısında. Niye ABD ile başladık? Dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi. Yıllık ithalatı 2,5 trilyon dolar. Neden Şikago. Türkiye’den çıkan gemilerimizin 3 haftada ulaşacağı limanların, ABD’nin içine intermodal dağıtım noktası Şikago’dur. Şuan Şikago’dan ABD’nin tüm bölgelerine erişme sahibiz. Tren taşıması için de uygun bir platform halini aldı.

‘HEDEFLERİ SİZİN PARA KAZANMANIZI SAĞLAMAK’

Bizler sizin oradaki yol göstericiniziz. Hiç bilmediğiniz bir pazarda soru sorabileceğiniz, sözleşmelerinizi kontrol edebilecek, doğru vergileri ödemenizi sağlayacak kişiler var orada. Bunların karşılığında sizin işinize ortak olmayan sizin satışlınızdan komisyon almayan bir ekip var orada. Tek derdimiz sizin mal satmanız. Türkiye ile ABD arasındaki saat kavramı sizi ilgilendirmiyor. 7*24 bize ulaşabiliyorsunuz. Ekibimiz Türkçe biliyor. ABD’liler ama Türkçe biliyorlar. Yani kendi dilinizde anlaşabileceğiniz bir ekip var orada. Hedefleri sizin üzerinizden para kazanmak değil, sizin para kazanmanızı sağlamak.

‘65 FİRMAYA DANIŞMANLIK VERİYORUZ’

Fiziki olarak havalimanının yanındayız. ABD’nin en büyük kargo havalimanı. Ofislerimiz, toplantı alanlarımız ve depomuz var. 8 bin 800 metrekare depomuzun kapasitesini, 3 bin metrekare raf kullanarak 65 bin metreküpe çıkardık. Forkliftlerimiz var. Sizin orada ofis, depo tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek fiziki bir bina var. Partnerlerinizle burada görüşebilir, malınızı depolayabilirsiniz. Şuan 65 Türk firmaya danışmanlık sağlıyoruz. Ürünlerimizi pazara sokmaya başladık bile. Getir ABD pazarına bizimle girdi.

‘ABD’DE KARLILIK ÇOK YÜKSEK’

Türkiye, ithalat devi ABD’ye sadece 16 milyar dolar ihracat yapıyor. Ürünlerimiz Avrupa standardında, fiyatımız Çin’e yakın ama ne hikmetse ABD’ye mal satamıyoruz. Çünkü, cesaretimiz ve yol gösterenimiz yok. Bunu kırmak için yapıldı bu proje. TOBB olarak biz sizin yanınızdayız. Sizinle birlikteyiz. Bu kadar emek verildi bu işe ve sizin de cesur olmanızı bekliyoruz. Binayı kurduk, her şey hazır. Size para kazandırmayı bekliyoruz. ABD’de katma değer, karlılık çok yüksek. Avrupa gibi değil. Minimum yüzde 30- yüzde 40 karlılık var. Avrupa gibi yüzde 3’ler- 5’ler yok. Biz varız. Gelin yıllık 2,5 trilyon dolardan payınızı alın” dedi. Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

TTM Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu

Son Güncelleme: 20.12.2022 11:54
Anahtar Kelimeler:
KocaeliKOTODolarüye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73