Emekli Subayların Onur ve Gurur Günü

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
31 Ağustos 2022 Çarşamba 00:15
Emekli Subayların  Onur ve Gurur Günü

Kısa adı TESUD olan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Kocaeli Şubesi yöneticileri 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’ncü yıldönümünde Atatürk Anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundular. Bu anlamlı günde emekli subaylar onur ve gurur doluydu.

TESUD Kocaeli Şubesi Başkan Vekili E. Erhan Kahveci, üyeler; Enver Tunçel, Barbaros İzgün, Sedat Tuna, Bora Korateş, Ünal Arabacıbaşı ve Temel Arız, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle saat kulesi önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundular. Burada bir konuşma yapan şube başkan vekili E. Erhan kahveci, “Bu topraklarda; hür, özgür ve tam bağımsız olarak bütün kazanımlarımız ile yaşamamızı 30 Ağustos’a borçlu olduğumuzu bilmek bir vatandaşlık borcudur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 100 yıl önce kazandığı “Büyük Zaferi’nin sonucunca elde edilen “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI”nı dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden ve tam bağımsızlığından asla taviz vermeden, hiçbir engel tanımadan, ulusça anlamını, önemini, o dönemi yaşayarak ve hissederek büyük onur, gurur, mutluluk, saygı ve sevgi, coşku ile kutlayacaktır. Bu toprakların yeniden vatan olmasını “Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesine” borçluyuz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Başkomutan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu zaferi Türk Milletine armağan eden Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran, saygı ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu ve kuruluşunu sağlayan bayramları unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kocaeli30 AğustosSubay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73