Gebze bölgesinde minibüsçüler isyanda: ''Artık nefes dahi alamaz hale geldik!''

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Ocak 2023 Cuma 14:42
Gebze bölgesinde minibüsçüler isyanda: ''Artık nefes dahi alamaz hale geldik!''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2023 yılı ilk toplantısında zam oranı belli oldu. Kocaeli'de 6.5 TL olan şehir içi ulaşım ücreti yüzde 23 zam yapılarak 8 TL’ye çıkarıldı. Gebze bölgesinde hizmet veren kooperatiflerin başkanları bugün bir basın açıklaması yaparak, minibüsçü esnafının giderlerinin gelirlerinden daha fazla olduğunu ve artık nefes alamaz hale geldiklerini ifade ettiler. Kooperatif Başkanları ayrıca minibüslerine mazot alamayacak duruma geldiklerini ve artık bu konuda yetkililerin ciddi adımlar atması gerektiğinin altını çizdiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME)'nin dün açıkladığı zam oranları hem vatandaşları hem de minibüsçü esnafını üzdü. Kocaeli'de yaşayan vatandaşları zam oranlarının çok yüksek olduğunu ifade ederken, minibüsçü esnafı ise yapılan zamlarla beraber giderlerinin gelirlerinden daha fazla olduğunu ve artık nefes alamaz hale geldiklerini ifade ettiler. 

S.S Öz Darıca Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Eser Çeper, S.S 167 Nolu Gebze Şehir İçi Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Taşlı ve S.S 164 Nolu Şehir İçi Kooperatifi Başkanı Osman Ayık ile kooperatif yöneticileri bugün bu konuyla alakalı bir basın açıklaması yaptılar. 

Dün açıklanan zam oranlarının giderlerini dahi karşılamadığını belirten Gebze Bölgesi'ndeki Kooperatif Başkanları yaptıkları açıklamada ''Mazot fiyatlarının yüksekliği, araç tamirlerinin ve parçalarının fahiş fiyatlarda olduğu bu dönemde yapılan bu zam, bizlerin giderlerini maalesef karşılamıyor. Kocaeli, Türkiye'deki Büyükşehirler arasında en uygun fiyata yolcu taşıyan il konumundadır. Vatandaşlarımız elbette kendilerine göre bu zam oranlarına itiraz etmekte haklılar. Ancak, insanlarımız bizim neler çektiğimizi gerçekten bilmiyorlar. Aylık giderlerin, gelirlerden kat ve kat fazla olduğu bu dönemde inanılmaz zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Mazot fiyatları, araç tamirlerinin ve parça bedelleri düşük fiyatlarda olsa bizler zaten zam istemeyiz. Ancak görünen birşey var ki, maalesef bu iş böyle gitmeyecek. Günlük mazot ve şoför giderleri, gelirlerimizden çok fazla. Artık nefes alamayacak duruma geldik. Çok zor durumdayız. Bu gidişatla araçlarımıza mazot dahi alamayacak ve yolcu taşıma yapamayacak duruma geldik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu duruma bir çare bulmalı. Bizler minibüsçü esnafı olarak vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak istemiyoruz. Ayda yüzbinlerce ücretsiz karta sahip olan yolcuları taşımaya devam ediyoruz. Bu rakamlar oldukça yüksek rakamlar. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Herkese kapılarımız açık. Gelsinler tüm gelir ve giderlerimizi görsünler. Yetkililer, bilir kişi raporlarıyla neler çektiğimizi gelip görsünler'' dediler.

Anahtar Kelimeler:
GebzeMinibüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73