banner42

Gerçeğini aratmayan tatbikat

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
29 Kasım 2022 Salı 11:10
Gerçeğini aratmayan tatbikat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem başta olmak üzere olası afet veya kaza durumlarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Adliyesi ve Gölcük Adliyesi personellerine verilen eğitimin ardından yangın tahliye tatbikatı yapıldı.

AFET VE KAZA BİLİNCİ

Büyükşehir İtfaiyesi, yangın ve afetlere yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Sivil savunma Uzmanlığı, Müdahale Şube Müdürlüğü, Önleme Eğitim Şube Müdürlüğü ve AFAD ekiplerinin ortaklığında Kocaeli Adliyesi ve Gölcük Adliyesinde yangın tahliye tatbikatı yapıldı.

YANGIN TAHLİYE TATBİKATI

Tatbikatta Acil Durum Yönetim Masası Başkanlığını, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tahir Özgenç yaptı. Tatbikat öncesinde Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Dairesi Sivil Savunma Uzmanlığı ve Önleme Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, adliye personellerine tatbikat senaryo ve harekât tarzlarıyla ilgili eğitim verildi. Eğitimin ardından yangın tahliye tatbikatına geçildi.

GERÇEKÇİ YANGIN ORTAMI

Tatbikat senaryosu gereğince Kocaeli Adliye binasının giriş katında yangın çıktı. Bina yangın ikaz sisteminin çalışmasıyla birlikte, tüm adliye binası kısa süre içerisinde tahliye edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tahir Özgenç başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. Acil durum sorumluları tarafından 112’ye haber verilmesi üzerine, olay yerine hızlıca varan Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü İzmit 1. Vardiya ekiplerinin başarılı müdahalesiyle santral kısmında çıkan yangın söndürülüp; mahsur kalan adliye personeli maske takılarak kurtarıldı. KOBİTEM eğitmenleri tarafından konumlandırılan duman makinesi ile gerçekçi bir yangın ortamı oluşturuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73