Hem ücretsiz hem iş garantili

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
21 Eylül 2023 Perşembe 16:28
Hem ücretsiz hem iş garantili

Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın öncülüğünde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın teşvik desteği ile gerçekleşen bir protokolümüzü, Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ile birlikte önemli bir adımı atarak İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu Protokolünü imzaladı. Tören, Özel Âdem Ceylan Final Teknik Koleji'nde gerçekleştirildi.

Bu önemli etkinliğin amacı, genç istihdamının ve kadın istihdamının sayısını artırmak için çaba sarf etmek ve mesleki eğitim olanakları sunmak olarak belirlendi. Bu protokol, bölgedeki genç yeteneklerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve dünyasına daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacak. Aktif olarak nitelikli iş gücünü yaratmak ve arttırmak adına öncülük edecek.

Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir şunları söyledi;

İŞ İSTİHDAM GARANTİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK:

"iş istihdam garantili kurslarla ilgili konuşmasında; “İstihdamla ilgili programa proje kapsamında PİMTAŞ AR-GE Müdürü Özlem Kozankurt hanımın ve Özel Gebze İş Makinalarının İşletmecisi Arzu Özhor hanımın teşvikleriyle yola çıktık. Burada öncelikli amaç şuydu; bizim esnaf odalarımıza kayıtlı 4 bine yakın üyemiz var. Kocaeli’nin en büyük karma Odasıyız.

Öncelikli amacımız odamıza kayıtlı üyelerimizin 18-35 yaş arası birinci derece yakınlarına istihdam alanı yaratmak. Bunun için ilk şartımız herhangi bir işyerinde aktif olarak sigortalı çalışmış olmaması gerekiyor. Bununla ilgili 3 farklı iş kolunda forklift operatörü, manlift operatörü ve elektrikli transpalet operatörüyle ilgili kursiyerlerimizi tamamlıyoruz. Kursiyerlerimizin ücretsiz eğitim sürecinin sonunda belgelendirilip, iş istihdamı garantili olarak iş imkanı sağlayacağız. Aynı zamanda kadın istihdamının artırılması da toplumsal kalkınma açısından son derece önemlidir. Bu protokol ile bu hedeflere katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alper Demir, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri, bölge iş dünyası temsilcileri ve Milli Eğitim Kurumlarının katıldığı törende, işbirliği ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi vurgulandı. Bu iş birliği sayesinde, bölgedeki gençler ve kadınlar için yeni istihdam fırsatları yaratılacak ve yerel ekonominin güçlenmesine katkı sağlanacaktır.

Anahtar Kelimeler:
AktifGebze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73