banner42

İSU'dan dere ıslah çalışması

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Mayıs 2023 Perşembe 09:44
İSU'dan  dere ıslah çalışması

Kent genelinin birçok noktasında ıslah çalışmaları gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince Sırrıpaşa Mahallesi Öğretmenler Vadisi’nde yerleşim alanı içerisinden geçen dere üzerinde, yoğun yağışlarda risk oluşturmaması için ıslah çalışmalarına başladı.

ANİ YAĞIŞLARA KARŞI ÖNLEM
Kocaeli’nin her karışında kaliteli altyapı, kaliteli hizmet anlayışıyla yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, ani yağışlarda yaşanabilecek olumsuz koşullara karşı önlem almaya devam ediyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber yaşanan düzensiz ve ani yağışlar, taşkın, sel ve su baskınlarına neden olabiliyor. Bu kapsamda İSU Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz koşulların önüne geçebilmek için altyapı yatırımları ile beraber dere ıslah çalışmalarını da sürdürüyor.

106 KİLOMETRE DERE ISLAHI
Kent genelinde toplamda 905 kilometre uzunluğunda yağmur suyu altyapı hattı 14 adet yağmur suyu terfi merkezini işleten İSU Genel Müdürlüğü ayrıca bugüne kadar toplamda 106 kilometre uzunluğunda dere ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Dere ıslah çalışmalarına aralıksız olarak devam eden İSU Genel Müdürlüğü, Derince Sırrıpaşa Mahallesi Öğretmenler Vadisinde bulunan derede ıslah çalışmalarına başladı.

DERE ISLAHI VE ATIK SU HATTI YAPILACAK
2023 yılı yatırım programı kapsamında, Derince Sırrıpaşa Mahallesi Öğretmenler Vadisi’nde bulunan derede ıslah öncesi hafriyat çalışmalarına başlanıldı. Hafriyat çalışmalarının ardından iş kapsamında 200 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde ve 2,5 metre yüksekliğinde betonarme “u kesit” ıslah çalışması, 30 metre uzunluğunda betonarme menfez ve 330 metre uzunluğunda atık su hattı çalışması gerçekleştirilecek.

ANİ YAĞIŞLARDA TEHDİT OLUŞTURMAYACAK
Bölgede çalışmaların tamamlanması ile birlikte derenin düzenli olarak akışı sağlanacak. Olası ani yağışlarda taşkınların önüne geçilerek insan ve çevre sağlığı için oluşabilecek tehditler giderilmiş olacak.

Anahtar Kelimeler:
İSUDereıslahKocaeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73