İSU dere ıslah çalışması yaptı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
30 Mart 2023 Perşembe 10:41
İSU dere ıslah çalışması yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Hereke Mahallesi Köyiçi Deresi’nde ıslah çalışmalarını tamamladı. Islah çalışmaları kapsamında Yukarı Hereke ile D-100 Karayolu Caddesi arası bağlantı yolunda devam eden menfez çalışması da tamamlanarak bir süredir trafiğe kapalı olan yol tekrar trafiğe açılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

ANİ YAĞIŞLARA KARŞI İL GENELİNDE ÖNLEM
Yatırım programı kapsamında kent genelinde çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, birçok altyapı yatırımını da tamamlayarak işletmeye aldı. Küresel iklim değişikliği ile düzensiz ve ani yağışların getirmiş olduğu risklere karşı önlem almak için yatırımlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, birçok ilçede yağmursuyu altyapı çalışması ile birlikte dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Ani yağışlar ile birlikte sel ve taşkın riskinin oluştuğu bölgelerde planlama yaparak yatırımlarını bu hedeflerle yürüten İSU Genel Müdürlüğü, vatandaşların ani yağışlarda yaşanabilecek sel taşkın ve benzeri olumsuz koşullara karşı mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda, Hereke’de taş ocakları bölgesinden geçen ve şiddetli yağışlarda kaya, taş, çakıl gibi malzemelerin geldiği Köyiçi Deresi’nde ıslah çalışmaları tamamlandı.

DERE ISLAH ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Körfez İlçesi Hereke Mahallesi’nde bulunan Köyiçi Deresi’nde daha önce yaşanan ani yağışlarda taş ocakları mevkiinden gelen taş ve çakıllar D-100 Karayolu Caddesi üzerine kadar gelerek trafikte uzun süreli aksamalara neden oluyordu. Bu kapsamda Köyiçi Deresi’nde yapılan çalışmalar ile birlikte 150 metre uzunluğunda taş trapez dere ıslah çalışması ile birlikte 2 adet tersip bendi ve 1 adet çökeltme havuzu imalatı gerçekleştirilerek ani yağışlarda yaşanabilecek olası risklerin önüne geçilmiş oldu.

BAĞLANTI YOLU TRAFİĞE AÇILDI
Köyiçi Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yapımı devam eden, Yukarı Hereke ile D-100 Karayolu Caddesi Bağlantı yolu üzerinde 18 metre uzunluğunda 9,5 metre genişliğinde 5 metre yüksekliğinde menfez çalışması tamamlanarak bir süredir trafiğe kapalı yol tekrardan trafiğe açılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Hereke Köyiçi Deresi’nde yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte yağışların getirmiş olduğu teressübat taş yığınlarının dere yatağını doldurmasının önüne geçilerek olası taşkınlar engellenmiş olacak.

Son Güncelleme: 30.03.2023 10:43
Anahtar Kelimeler:
KocaeliDereHereke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73