Kartal’da Tavla Turnuvası Heyecanı Yaşandı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
19 Eylül 2022 Pazartesi 10:51
Kartal’da Tavla Turnuvası Heyecanı Yaşandı

Kartal Belediyesi tarafından Mehmet Ali Büklü Parkı’nda düzenlenen Tavla Turnuvası, sona erdi. Turnuvaya vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Rekabetin doruğa ulaştığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 18 yaş üstü vatandaşların katılımına açık olan turnuvaya, 96 yarışmacı katılım sağladı. Eleme usulü ile yapılan turnuvada profesyonel tavla hakemleri görev aldı.  Rekabetin ve heyecanın üst düzeyde yaşandığı etkinlik, renkli anlara sahne oldu.

Turnuvanın açılış konuşmasını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar gerçekleştirdi. Uçar konuşmasında “Hepiniz hoş geldiniz. Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel adına sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Geçmişi bundan yaklaşık 5 bin yıl önceye dayanan bu strateji oyununun, Türk kültüründe çok büyük önem ve değere sahip olan tavlanın turnuvasını ilk kez Kartal’da düzenliyoruz.

Bu turnuva, belediye başkanımızın ‘Kartal’ı kültürün, sporun ve sanatın başkenti yapacağız’ söyleminin ne kadar doğru bir söylem olduğunun ve bu yolda nasıl sağlam adımlarla yürüdüğümüzün göstergesidir. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Hepinize başarılar diliyorum.” diyerek düşüncelerini aktardı.

Konuşmanın ardından Başkan Yardımcısı Adem Uçar açılış zarını atarak turnuvayı başlattı. Yaklaşık beş saat süren etkinliğin sonunda ilk üçe giren oyuncular para ödülüyle, ayrıca ilk dörde giren oyuncular ise tavla setiyle ödüllendirildi.

Turnuvanın birincisi Nahit Sorgüven ödülünü Okullarda Hayat Boyu Öğrenme ve Spor Kulüpleri Federasyonu İstanbul İl Başkanı Aydın Kaya’dan, ikinci Bülent Elmas Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Eğitim ve Spor Koordinatörü Murat Güneş’ten, üçüncü Erdal Şahin ise Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan’ın elinden aldı.

Anahtar Kelimeler:
TürkKartalTavla
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73