Kocaeli ve İstanbullu satranç severler Gebze’de buluştu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
11 Ekim 2022 Salı 10:51
Kocaeli ve İstanbullu satranç severler Gebze’de buluştu

Kocaeli Sanayi Odası'nın öncülüğünde düzenlenen ‘Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Satranç Turnuvaları’nın dördüncüsü, Sarkuysan’ın katkılarıyla Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi

Çevre ve iklim değişikliğine karşı sanayi kuruluşlarının AB Yeşil Mutabakatı'na uyumu yoluyla rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak için farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası'nın öncülüğünde düzenlenen ‘Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Satranç Turnuvaları’nındördüncüsü, 8-9 Ekim tarihlerinde Sarkuysan’ın katkılarıyla,Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odası’nın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen Yeşil Satranç - Yeşil Sanayi Buluşmaları Sarkuysan Satranç Turnuvası’na Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden ve özellikle İstanbul’dan satranç sporcuları yoğun ilgi gösterdi. Sarkuysan Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı turnuvaya gönderdiği mesajda ,; İklim değişikliği ve küresel ısınma kavramlarına tahminlerden daha hızlı ayak uydurulması gerektiğini belirterek; yaşamın her alanında doğaya sahip çıkmakararlılığını, çevreyesaygıyı ve farkındalığı arttırmayı hedefleyen birorganizasyonun içinde olmak son derece mutlu olduklarını belirtti.

Çevre illerden de yüksek katılım

Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde çevre ve özellikle satranç sporuna değer katmak için Yeşil Satranç Projesi kapsamında düzenlenen ‘Yeşil Sanayi Buluşmaları Sarkuysan Satranç Turnuvası’na Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden de yoğun ilgi olurken, 3 kategoride ilk 10’u Kocaeli ve İstanbullu satranç sporcuları paylaştı. Sarkuysan AŞ. tarafından eğitime bir destek olarak yaptırılan, Gebze’nin ilk okullarından biri olan Sarkuysan Anadolu Lisesi 2 gün boyunca 100’e yakın sporcu ve 200’e yakın sporcu velisine ev sahipliği tı.Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine katılan çok sayıda davetli ve veliler ise, başta Kocaeli Sanayi Odası ve Yeşil Satranç olmak üzere organizasyon için Sarkuysan’a teşekkür ettiler.

Her kategoride bir ‘milli sporcu’ ilk 10’a girdi

Organizasyonda 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı ile açık kategori olmak üzere 3 farklı kategoride maçlar düzenlendi. 8 yaş ve altı kategorisinde İstanbul’dan Ata Yavaş 1.olurken, yine İstanbul’dan milli sporcularımızdan Ela Zeynep Doğan 2.,Kocaeli’den Güneş Bilgili 3.oldu. 8 yaş kategorisinde diğer ilk 10’a giren sporcuların isimleri ise sırası ile şu şekilde oldu: Toprak Taşeli, Efe Mutlu, Uras Ceylan, Uraz Kalın, Oğuz Kağan Öztaş, Ronas Yüce, Alp Gürbüz. 8 yaş ve altı kategorisinde 4.ve 10. ile arasındaki sporculara ‘Yeşil Satranç’ madalyalarını, ödül törenine katılan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, ilk 3'ün kupa ödüllerini Sarkuysan AŞ. İdari İşler Müdürü Sabri Atilla ve ilk 3'ün çanta hediyelerini Sarkuysan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Erhan Al verdiler.

10 yaş ve altı kategorisinde Kocaeli’den katılan milli sporcumuz Beren Çetin 4’üncü oldu. İlk 2’de sırası ile İstanbul’dan Can Kaygaldurak ve Melis Duru Kayğun yer alırken, 3’üncü Kocaeli’den Yusuf Kerem Şahin oldu. Diğer ilk 10’a giren sporcularımız ise sırası ile şu şekilde oldu: “Beren Çetin, Kerem Karagülle, Kerem Ürüm, Esra Buran, Neris Hatuk, Hamdi Eymen İpek ve Ayeser Levent Akbay.” 10 yaş ve altı kategorisinde 4. ve 10. ile arasındaki sporculara madalyalarını, Yeşil Satranç Turnuva Direktörü ve Kurucu Koordinatörü Belma Özgen Akbay verirken ilk 3'e Yeşil Satranç kupalarını TSF Kocaeli İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz verdiler. İlk 3'ün çanta hediyelerini ise Ulusal Başhakemlerden TSF Kocaeli Gebze İlçe Temsilcisi Ali Fuat Aydın verdi.

Her yaştan sporcuya açık olan ‘Açık Kategori’de ise ilk 3’te Kocaeli’den 2014 doğumlu milli sporcularımızdan Efe Öztürk yer aldı. Açık kategorinin 1’incisi Batman’dan Hasan Kaya olurken, 2’nci ise İstanbul’dan 2013 doğumlu Kerem Sarp Yekeler oldu. Kategoride ilk 10’a giren diğer sporcularımız ise sırası ile şu şekilde oldu: “Doruk Doğan, Ayaz Zeyrek, Musa Güldalı, Cumali Eren Taş, Kerem Genç, Eren Ayaz ve Ahmet Kaan Çizer.” Açık kategoride 4. ve 10. ile arasındaki sporculara madalyalarını SARKUYSAN AŞ. İK Müdürü Emin Yüksel; ilk 3'ünkupalarını SARKUYSAN AŞ. Genel Müdürü SevgürArslanpay ve ilk 3'ün çanta hediyelerini, Turnuva Başhakemi Murat Yusuf Soytürk verdi.

Veliler Spiritüel Yaşam ve Rüya Koçu ile kısa bir süre de olsa stresten uzaklaştı

En son yayınlanan ‘Stresten Mutluluğa Reiki’ kitabı ile okuyucularla buluşan Yazar Lale Ataman, Yeşil Satranç’ın davetlisi olarak, turnuvanın 2’nci gününde sporcu velileri ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. Ruhsal bir denge getiren Reiki’nin faydalarından ve bir şifa kaynağı olduğundan bahseden Lale Ataman, velilerin merak ettiği soruları cevaplayan Lale Ataman karşılaştığı yoğun ilgi üzerine bir başka ‘Yeşil Satranç’ turnuvasında buluşmak üzere söyleşini sonlandırdı.

Hayrettin Çaycı: Prensip olarak ihtiyacımız olan ‘satranç disiplini’dir

Sarkuysan Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı, turnuva nedeniyle gönderdiği mesajında; İklim değişikliği ve küresel ısınma kavramlarına tahminlerden daha hızlı ayak uydurulması gerektiğini belirterek Sarkuysan olarak bu süreci tanımlayan ‘sürdürülebilir yeşil çevre’,‘yenilenebilir enerji’, ‘döngüsel ekonomi’, ‘yeşilmutabakat’ gibi kavramların üzerinde hassasiyetle durduklarının altını çizdi. Bu noktadan hareketle gelecek açısındanbelirleyici sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Hayrettin Çaycı, yaşamın her alanında doğaya sahip çıkmakararlılığını, çevreyesaygıyı ve farkındalığı arttırmayı hedefleyen birorganizasyonun içinde olmak son derece mutlu olduklarını belirtti.

Karmaşıksorunları çözerek dünyayı daha yaşanabilir halegetirmek için ihtiyaç duyulanın ‘satranç disiplini’ olduğunu belirten Hayrettin Çaycı; “Satranç disiplini, analitik düşünmeyi, ilerigörüşlülüğü, farklı bakış açıları geliştirmeyigerektiren bir strateji oyunudur.Aslında karmaşıksorunları çözerek dünyayı daha yaşanabilir halegetirmek için ihtiyacımız olan da bu disiplindir.Dünyayı tehdit eden çevresel tehlikenin insanömrünü aşan bir gelecekte, yakınımızda olduğunugördük. Bundan en çok etkilenecek çocuklarımız içindaha bilinçli olma, iş birliklerini geliştirme ve eğitimidestekleme zamanı. Küçük çabaların zamanla büyükdeğişimlere zemin hazırlayacağını bilerek çıktığımızbu yolda kurumsal kimliğimiz ve disiplinimiz ilefaaliyetlerimiz devam edecektir.” dedi.

Organizasyon dolayısı ile Yeşil Satranç aracılığı ile Satranç Federasyonu’na ve Kocaeli Sanayi Odası’na teşekkür eden Hayrettin Çaycı, herkesin bu güzelspor ile ilgilenmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

SevgürArslanpay: Genç fidanlara çok teşekkür ederim

Organizasyonda açık kategorinin kupa ödüllerini veren Sarkuysan AŞ. Genel Müdürü SevgürArslanpay ise, organizasyon için Kocaeli Sanayi Odası’na ve kendilerine feyz verdiğini söylediği Yeşil Satranç’a teşekkür etti. Tüm katılımcılara, sporcuları destekleyen tüm velilere ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirten SevgürArslanpay özellikle ülkenin ekonomisine, geleceğine katkı sağlayacağına inandığı ‘genç fidanlar’dan çok etkilendiğini belirtti. SevgürArslanpay, satranç sporunu özellikle stratejik düşünmeyi, alternatif düşünmeyi, birbirine saygı duymayı öğreten bir spor olması nedeni ile de önemli bulduğunu sözlerine ekledi.

Şener Doğan: Gebze’de bu tip faaliyetleri çok önemsiyoruz

8 yaş ve altı kategorisinde ödül veren Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ise tüm sporcuları tek tek tebrik ederken, bu organizasyon için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Satranç Federasyonu’na ve Kocaeli Sanayi Odası Yeşil Satranç Ekibi’ne çok teşekkür etti. Gebze olarak bu tip sportif ve kültürel faaliyetleri çok önemsediklerini belirten Şener Doğan, benzeri organizasyonların devamını dilediklerini sözlerine ekledi.

Bir sonraki ‘Yeşil Sanayi buluşması’ Kasım ayında, İZAYDAŞ ile

Turnuvanın 10 yaş ve altı kategorisinin madalyalarını veren Yeşil Satranç Projesi Kurucu Ortağı Belma Özgen Akbay, yeşil satranç severlere Kasım ayı müjdesini de verdi. Belma Özgen Akbay, bir sonraki Yeşil Satranç turnuvasının Kasım ayında İZAYDAŞ işbirliği ile yapılacağını belirterek katılımcıların diğer tüm detaylar için sosyal medyada @yesilsatranc hesabını takip etmelerini önerdi.

Son Güncelleme: 11.10.2022 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73