KSO'dan savunma sanayini buluşturan etkinlik

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
08 Aralık 2023 Cuma 16:03
KSO'dan savunma sanayini buluşturan etkinlik

Savunma Sanayi Başkanlığı ve firmaların katılımı ile gerçekleştirilen ‘Savunma Sanayi Kocaeli Buluşması’ ve Match4Industry ikili iş görüşmeleri etkinliği gerçekleştirildi. İki gün boyunca devam eden etkinliğe katılım yoğun oldu

Savunma Sanayi Başkanlığı ve firmaların katılımı ile gerçekleştirilen ‘Savunma Sanayi Kocaeli Buluşması’ ve Match4Industry ikili iş görüşmeleri etkinliği eş zamanlı olarak Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki gün boyunca devam eden etkinliğe yerli ve yabancı firmaların katılımı yoğun oldu. ‘Savunma Sanayi Kocaeli Buluşması’ etkinliği ilk gün etkinliğe katılan vakıf şirketlerinin sunumları, ikinci günde ise ikili görüşmeler ile devam etti. Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında on ikincisi organize edilen Match4Industry etkinliği de iki gün boyunca katılımcıları ağırlayarak firmalar arası ticari ve teknolojik iş ortaklıklarının kurulması konusunda köprü olma görevini sürdürdü. 125 Türk ve yabancı firmanın katılım sağladığı Match4Industry etkinliğinde çok sayıda ikili iş görüşmesi yapılması sağlandı.

SAVUNMA SANAYİ YERLİLEŞME PROJESİ

Etkinliğe Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul ev sahipliği yaparken; savunma sanayi ana yüklenici firmalarının temsilcileri ve sanayiciler de açılışa katılım sağladı. Açılış konuşmasına Kocaeli ile ilgili verileri paylaşarak başlayan Başkan Zeytinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü “Ülkemiz için savunma ve havacılık sektörü stratejik öneme sahip. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü, 2022 gelirlerine göre küresel askeri harcamalar raporunu açıkladı. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayisi firması listesine 4 Türk firmamız girdi. Listede ASELSAN 60, Baykar 76, Türk Havacılık Uzay Sanayii 82 ve Roketsan 100. sırada yer aldı. Kendilerini tebrik ediyoruz. Buradan hareketle oda olarak, üyemiz sanayi kuruluşlarının savunma sanayii tedarik zincirinde yer alabilmelerine destek olabilmek amacı ile “Savunma Sanayi Yerlileşme Projesi”ni yürütüyoruz. Hedefimiz; üyelerimizin savunma sanayi pazarına açılmasını ve ilimizin savunma sanayinden hak ettiği payı almasını sağlamaktır.

KSS’YE MİLLİLEŞTİRMENİN ALTIN ÇAĞI ÖDÜLÜ

Projeyi 2014 yılında başlattık. Proje kapsamında il buluşmaları, ikili iş görüşmeleri, tedarikçi günü etkinlikleri ve saha ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 3 bin 500’ün üzerinde iş görüşmesi yapılmasını sağladık. Tüm bu çalışmalarımızı daha da somut hale getirmek ve Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından yerlileştirilmesi planlanan ekipmanları üretebilmek için 2019 yılında Odamız önderliğinde ve ortaklığında 64 üyemizin de ortaklığı ile “Kocaeli Savunma

Sanayi Şirketi”ni kurduk. KSS olarak ürettiğimiz ve ASELSAN’ın sistemlerinde kullanılan “Meteorolojik Gözlem ve Küresel Konumlandırma Sistemi” ile Millileştirmenin Altın Çağı Ödülü’nü aldık. Savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu, yurtdışından tedarik edilen ve ileri teknoloji

gerektiren cihaz ve sistemlerin yerli üretimi için ASELSAN ile kurduğumuz işbirliği çalışmalarını geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

ETKİNLİK ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Bugün burada bir araya gelmemize neden olan “Savunma Sanayi Kocaeli Buluşması” etkinliğimize dönecek olursak, etkinliğimizde; Savunma Sanayi Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş., TUSAŞ, TEİ,

STM, TÜBİTAK SAGE, BMC ve FNSS, yer alıyor. İl olarak savunma sanayinde olmamız gereken yerde değiliz. Bu sebeple savunma sanayine tedarikçi olmak isteyen firmalarımız için bu etkinlik önemli bir fırsat. Yurt dışından ithal edilen savunma sanayi ürünlerinin yerli teminine ilişkin ikili iş görüşmeleri ile işbirliği kurabilme imkanı. Bugün SSB ve ana yüklenici firmaların tedarik süreçleri konusundaki sunumlarını dinleyecek, yarın da ikili iş görüşmelerini organize edeceğiz. Randevu alınan ikili iş görüşmesi sayısı 465’in üzerinde.

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Savunma sanayi şirketleri yaklaşık 68 kişilik bir heyetle ilimizde bulunuyor. Savunma Sanayi Kocaeli Buluşmasında desteklerini ve katkılarını esirgemeyen, başta organizasyonu yapan Savunma Sanayi Başkanlığı’na, Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğüne ve Savunma Sanayi Vakıf Şirketlerine teşekkür ediyoruz. Etkinliğimizin tüm firmalarımıza, bölgemize ve ülkemize fayda sağlamasını diliyor, Yönetim Kurulumuz adına hepinizi saygı ile selamlıyorum.

TEDARİK SÜREÇLERİ SUNUMLARI YAPILDI

Başkan Zeytinoğlu’nun konuşmalarının ardından programın ilk günü, etkinliğe katılan ana yüklenici vakıf şirketlerinin gün boyunca tedarik süreçleri ile ilgili sunumları ile devam etti. Programa katılan Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan Ayşegül Derme, ASELSAN’dan Mustafa İlik, HAVELSAN’dan Miray Nur Servi, ROKETSAN’dan Murat Türker, TUSAŞ’tan Umay Kunt, TEI’dan Erdem Kuşçu, Makine ve Kimya Endüstrisi’nden İlknur Eröz, STM’den Fatih Konya, FNSS’den Nuri Akyürek, TÜBİTAK-SAGE’den Serhat Yaprak ve BMC’den Kadir Uçak, katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

İKİNCİ GÜN YOĞUN İŞ GÖRÜŞMELERİ

Etkinliğin ikinci gününde ana yüklenici firmalar ile Kocaeli Sanayi Odası üyesi tedarikçi firmalar bir araya geldi, yoğun bir şekilde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeler akşam saatlerine kadar firmaların yoğun ilgisiyle devam etti.

MATCH4INDUSTRY FİRMALARI BULUŞTURDU

‘Savunma Sanayi Kocaeli Buluşması’ etkinliği ile eş zamanlı gerçekleştirilen Match4Industry İkili İş Görüşmeleri de iki gün boyunca katılımcıları ağırladı. Firmaların uluslararası pazarlara açılmalarının sağlanması amacıyla, Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında on ikincisi organize edilen Match4Industry etkinliği, firmalar arası ticari ve teknolojik iş ortaklıklarının kurulması konusunda

köprü olma görevini sürdürdü. Yerli ve yabancı firmalar iş fırsatlarını keşfetmek, yeni bağlantılar kurmak ve endüstrideki son gelişmeleri takip etmek üzere Kocaeli’de bir araya geldi. 125 Türk ve yabancı firmanın katılım sağladığı etkinlikte otomotiv yan sanayi, makine, metal, otomasyon, plastik, kimya, yapı malzemeleri, bilişim ve iletişim teknolojileri, endüstriyel hizmetler ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren firmalar yer aldı.

Ayhan Zeytinoğlu

Anahtar Kelimeler:
KocaeliKSOFirmaEtkinlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73