Melik Yaşar: Çat’ı hak ettiği konuma ulaştıracağız

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Eylül 2022 Cumartesi 20:02
Melik Yaşar: Çat’ı hak ettiği konuma ulaştıracağız

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği Erzurum Tanıtım Günleri kapsamındaki etkinlik ziyaretlerinde Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar makamında ziyaret edildi.

Ziyarette Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, vakıf yöneticileri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan, KOGACE yöneticileri, gazeteciler katıldı.

AHMET ÖNAL. DOĞDUĞUM TOPRAKLARDA OLMAKTAN MUTLUYUM

Ziyarette konuşan Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Çat'ın atalarının kurduğu bir yer olduğunu belirterek burada baba dostları ve hemşerileriyle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.  Ahmet Önal, "Doğduğum topraklarda olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizimle birlikte Çat'a gelen Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve gazetecilerede ayrıca teşekkür ediyorum. Çat'ı yerinde görerek tanıtımı için büyük katkı sağlayacaklardır"dedi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ise, Çat'a gelmekten ve burada olmaktan ötürü mutlu olduklarını belirterek,  bu geziyi düzenleyen Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal'a ve Çat Belediye Başkanı  Meliki Yaşar'a çok teşekkür ettiklerini söyledi.   Cemal Kaplan,  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve Kocaeli basını hakkında da bilgiler verdi.

120 DAİRELİK SILA KENT KONUTLARI

Çat’ta belediye tarafından yaptırılan 120 dairelik Sılakent konutlarını Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, KOGACE Başkanı Cemal Kaplan ile gazetecilere gezdiren Başkan Melik Yaşar, bu proje ile Türkiye’nin bir çok bölgesinde yaşayan Çatlıların memleketleriyle bağlarının daha da güçleneceğini söyledi.

Dairelere yönelik ilginin çok iyi olduğunu belirten Başkan Yaşar, daireleri 1+0’dan başlayarak 1+1 2+1 3+1 ve 4+1 şeklinde planladıklarını ifade ederek özellikle 1+1 konutların gurbette yaşayan Çatlılara memleketlerinde ev sahip olma konusunda avantaj sağlayacağını söyledi.

GENÇLİK VE YAŞAM MERKEZİ

Başkan Yaşar, “Belediyemiz tarafından yaptırılacak olan, Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin temelini geçtiğimiz ay atttık ve kısa zamanda bitirilmesini amaçlıyoruz. 1706 metrekare alana sahip olan sosyal tesisimiz 30 milyon TL’ye mal olacak. İçerisinde yüzme havuzu, hamam, fitness salonu, sinema, cafe ve kütüphane yer alacak. Çatlı hemşerilerimiz burada güzel vakit geçirecek.”dedi.

DOĞALGAZ, ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

Çat’ta doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Melik Yaşar, “Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızda aralıksız sürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediyemizin ilçemize dönük yatırımlarının yanısıra bazı ortak ortak proje ve çalışmalarımız da var. Tüm bunlar Çat halkının çok daha koşullarda yaşaması için”dedi.

BELEDİYEYİ TESLİM ALDIĞIMIZDA KASADA TEK KURUŞ YOKTU

2019 seçimlerinde AK Parti olarak belediye başkanlığını kazandıklarını belirten Melik Yaşar, “Belediyeyi teslim aldığımız da kasamızda tek kuruş yoktu. 1 milyon TL gelirimiz vardı, bunun 500 bin TL’si çalışanların maaş ve öteki giderleri için kullanılıyordu, geriye kalan ile artık hizmet yapmak mümkün değildi. Biz 3 yıl içinde çok çalışarak belediyemizi yi bir seviyeye getirdik. Proje ve yatırımlarımızı ardına ardına yapmaya başladık. Her şey Çat’ın hak ettiği modern ve yaşanabilir kent olması içindir”dedi.

45 MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Çat sınırları içinde yer alan 45 mahalleye hizmetlerin aralıksız olarak devam ettiğini de ifade eden Meliik Yaşar, “45 mahallemizin ihtiyaçları noktasında, halkımızın mutluluğu, sağlığı ve huzurunu sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Muhtarlarımızla tam bir işbirliği içindeyiz.”dedi.

KOCAELİ HEYETİYLE AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, akşam Kocaelili gazeteciler ve Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetimine yemek programı gerçekleştirdi.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 18.09.2022 08:52
Anahtar Kelimeler:
Ak PartiHizmetErzurumçat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73