Mücadeleden asla taviz verilmeyecek

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Ağustos 2022 Pazar 11:41
Mücadeleden asla taviz verilmeyecek

Sağlık Bakanlığının Ek Ödeme yönetmeliğinde yaptığı yeni düzenlemeler hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı yazılı açıklama yaptı.

Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada “12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliğinin ardından 25 Ağustos’ta da Aile Hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştır. Taban ve teşvik ödemesi hususlarında düzenlemeleri hayata geçmiştir. Üniversite hastaneleri ile ilgili de yakın bir zamanda düzenleme yapılacağı YÖK Başkanı tarafından açıklanmıştır.

BİR SUÇA İKİ CEZA

Son yayınlanan Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı çalışanı ile ilgili yönetmelik değişikliğinde de çalışanlarına yapılacak ödemeler konusunda çok ciddi farklar olduğu, cezaların arttırılarak bir suça iki ceza olmaz karinesinin yok sayıldığı görülmüştür. Yayınlanan yönetmenlikle adaletsizlikleri ortadan kaldırılması gerekirken var olan adaletsiz ve hukuka aykırı uygulamalar artmıştır. Olumsuzluklardaki bu benzerliklerin bize anlattığı Sağlık Bakanlığı çalışanları mağdur eden bakışı açısını devam ettirdiğidir.

BİR ÇOK KESİM YOK

Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan kamu çalışanlarının olmadığı, araştırmacıların görmezden gelindiği, 112 Acil Sağlık Hizmet sunucularına kadar birçok kesimi yok sayan, birinci basamak sağlık kuruluşlarında hizmet sunan sağlık çalışanlarını ötekileştiren düzenlemelerden çalışanlar rahatsız. Yapılan düzenleme ile Bakanlık çalışma barışını sabote etmiştir. Çalışanlar adına yapılan düzenlemeyi Türk Sağlık Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir.

ADALETLİ GENEL BİR DÜZENLEME

Yardımcı hizmetler sınıfındaki görev yapan personeller ile genel idari hizmetleri sınıfında görev yapan bir kısım unvanlı personeller için belirlenen taban ücretin tavana takılması gibi tuhaf bir durum nedeniyle ödeme yapılmamıştır. Reformdan kasıt değişim ve dönüşüm ise tüm çalışanları memnun edecek, kapsayıcı ve adaletli genel bir düzenleme olması zarurettir.

TABAN ÜCRETE MAHKUM

Ödemelerde çalışanlar arasında oluşturulan uçurumlar, bazı çalışanların yok sayılması, aldıkları performansın gerisinde taban ücrete mahkum edilen çalışanlar olması ve ödemelerin disiplin soruşturması ve ihtar puanlarının kıskacına konulması gibi durumlar kabul edilemez. Reformdan kasıt sadece düzeltme ise bu da makul ölçülerde kabul edilebilir bir düzeltme biçimi olmamıştır.

TEMEL SIKINTI ADALETSİZLİK

Performansa dayalı ek ödeme sistemi ve diğer ödemeler konusunda temel sıkıntı adaletsizlik ve çok düşük olmaları iken yönetmelik düzenlemelerinde nüans değişiklikleri buna bir çare üretememiştir. Kamu sağlık hizmetlerinde görev yapan çalışanların büyük bir kısmının beklentilerinin karşılanmadığı düzenlemelerin gerçek anlamda bir reforma dönüşmesi için mutlaka bu yapılan düzenlemelerde Sağlık Bakanlığı düzeltmeler yapılmalı.

YENİ BİR TAVIR ORTAYA KONULMALIDIR

Ek Ödeme yapılan yeni düzenleme ile çalışanlar arasında ekonomik uçurumlar oluşturulmuştur. Bu durum çalışma barışına olumsuz etki etmektedir. Çalışanları mağdur eden hükümler düzenlemelerden çıkarılmalıdır. Pandeminin ağır şartlarında fedakârca hizmet üreten tüm sağlık çalışanları için gerçek anlamda memnun edici düzenlemeler hayata geçmelidir. Tabiri caizse reform değil bu anlamda yeni bir çağ açılmalıdır. Yeni bir tavır ortaya konulmalıdır. Çözüm için bu şarttır.

DAVA AÇIYORUZ

Türk Sağlık-Sen olarak mücadelemiz tüm sağlık çalışanları adına yürütülmektedir. Tüm platformlarda çalışanlar için doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu düzenlemelerde çalışanlar aleyhine olan hususlar ile ilgili tüm hukuki süreçler işletilecek, çalışanlar aleyhine olan maddeler tespit edilmiş olup dava açıyoruz. Çözüm adına gereken her adım atılacak, mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.” Diyerek sözlerine son verdi.

Son Güncelleme: 28.08.2022 11:44
Anahtar Kelimeler:
KocaeliTürk Sağlık Sen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73