Rektör Çomaklı: Atatürk Üniversitesi Türkiye’nin gurur kaynağı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
14 Eylül 2022 Çarşamba 21:45
Rektör Çomaklı: Atatürk Üniversitesi Türkiye’nin gurur kaynağı

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği Erzurum Tanıtım Günleri kapsamındaki etkinliğin 2. gününde heyet, Erzurum Atatürk Üniversitesi RektörüProf. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti

12-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri organizasyonunda yer alan Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı Ahmet Önal ve yönetimi ile  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve bazı gazeteciler, etkinliğin 2. Gününde Erzurum Atatürk Üniversitesi RektörüProf. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti
Rektör Çomaklı’ya Erzurum ziyareti ile ilgili bilgi veren Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı Ahmet Önal, ‘’ Bizleri kabül ettiğiniz için teşekkür ederiz, Vakıf olarak Kocaeli’den Erzurum’a bir gezi planladık.Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Erzurum’a bir gezi planladık. Maksadımız, Erzurumu İstanbul’a değil de, İstanbul’u ve Kocaeli’yi Erzurum’a taşıyalım diye bir düşüncemiz oldu. Bu düşüncemizi hayata geçirdik ve çok da güzel oldu, sizler de bizleri kabül ettiniz çok teşekkür ederiz. Tabii, ilim yuvasında, ilim insanlarının yanında olmaktan çok mutlu olduk, Kocaeli Erzurumlular Vakfı adına tekrar teşekkür ederiz. Vakfımızın Kocaeli’de 22 yıllık bir geçmişi var, yönetim olarak 75 öğrenciye burs verdik, 50 aileye aksatmadan çeşitli yardımlar yaptık.’’ diyerek Vakıf hakkında  bilgilendirmelerde bulundu.

REKTÖR ÇALIŞMALARI ANLATTI
Erzurum Atatürk Üniversitesi RektörüProf. Dr. Ömer Çomaklı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bizlerde sizleri görmekten çok mutlu olduk, Atatürk Üniversitesi Türkiye’nin gurur kaynağı olup önemli kuruluşlarındandır. Biz, Türkiye’nin her kolunda, gerek siyasette, gerek se bürokraside önemli isimler yetiştiren bir kurum, biz bu kurumumuzla hep beraber gurur duyuyoruz. Biz sadece kendi içinde değil, bölgeye de hizmet götüren, hem sağlık hem de eğitim ve araştırma alanında alanında hizmet veren bir üniversiteyiz. 23 Fakülte, 13 meslek yüksek okulu, 8 lisans üstü veren enstitü 100’e yakın araştırmamerkezlerinde ofisi olan, 600 bine yakın öğrencisiyle, 10 Bine yakın çalışanıyla, 2 bin 700-3 Bine yakın öğretim görevlisiyle, çok ciddi bir bütçesiyle hem Erzurum’a ekonomik anlamda bir katkı veren, hem de eğitim anlamında şehrimize özgü bir rol oynayan eğitim kurumuyuz’’ diyerek Atatürk Üniversitesi hakkında geniş bilgi verdi.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ise Erzurum’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile geitrerek, cemiyet hakkında bilgi verdi.
Ziyaretin sonunda günün anısına karşılıklı olarak çeşitli hediyeler verildi.

Son Güncelleme: 14.09.2022 21:52
Anahtar Kelimeler:
AtatürküniversiteErzurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73