banner42

Sağlık turizminin nabzı Kocaeli’de atacak

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
06 Eylül 2022 Salı 11:47
Sağlık turizminin nabzı Kocaeli’de atacak

‘USKAF- Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nın 7’ncisi, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası ve Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği (SAKİD) işbirliğinde, 23- 24 Eylül 2022 tarihlerinde Kocaeli’de gerçekleştiriliyor. “Kocaeli’de Gözlerinize İnanacaksınız.” Mottosuyla, Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Hibrit” olarak gerçekleştirilecek olan USKAF 7’de, ‘Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri’ temel konu başlığı olarak ele alınacak. USKAF 7’nin basın lansman toplantısı 5 Eylül 2022 Pazartesi günü Kocaeli Ticaret Odası’nda yapıldı.

KOTO’DA LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI

KOTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Gezer’in ev sahipliği yaptığı toplantıda, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi/ USKAF Kongre Başkanı, SAKİD Başkanı Prof. Dr. N. Zafer Cantürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, KBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ebubekir Ardıç ve Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları (USKAF) Temsilcisi Murat Ergün, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, organizasyonu detaylarıyla anlattı.

SAĞLIK TURİZMİ VERİLERİ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkan Vekili Gezer, “Verilere göre, 2021 yılında 642.444 kişi sağlık hizmeti almış ve buradan elde edilen gelir 1 milyar 48 milyon 549 bin ABD doları tutarında gerçekleşmiştir. 2022 yılının ilk çeyreğinde ise 284.577 kişi sağlık hizmeti almak için ülkemize gelmiş ve buradan elde edilen gelir 332 milyon 212 bin ABD doları tutarında gerçekleşmiştir. 2022 yılının ikinci çeyreğinde 302.177 kişi sağlık hizmeti almak için ülkemize gelmiş ve buradan elde edilen gelir 436 milyon 212 bin ABD doları tutarında gerçekleşmiştir.

‘YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİNDEN DAHA FAZLA PAY ALMAYI HEDEFLİYORUZ’

Uluslararası hastaların en çok tercih ettiği klinik branşlar sırasıyla; Kadın hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, tıbbi biyokimya, genel cerrahi, diş hekimliği, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları ve kulak-burun-boğaz, şeklindedir. USKAF 7’de İlimizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin yanında sahip olduğumuz sağlık altyapısı ve nitelikli insan kaynağımızın yetkinliklerini iyi tanıtarak yaklaşık 1 milyar dolarlık ticaret hacminden daha fazla pay almayı hedefliyoruz. Bunun için Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Kongresi’ni oldukça önemsiyoruz. Eğer Kocaeli’yi sağlık turizminde önemli bir destinasyon noktası haline getirebilirsek, şehrimiz kazanır, esnafımız kazanır” ifadelerine yer verdi.

ORGANİZASYONUMUZ BÜYÜDÜ…

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi/ USKAF Kongre Başkanı, SAKİD Başkanı Prof. Dr. N. Zafer Cantürk organizasyonun detaylarını paylaşarak, “2014 yılında KOÜ Hastanesi başhekimi olduğumda Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği’ni (SAKİD) kurduk. SAKİD çatısı altında kendi imkanlarımızla 6 tane USKAF Forumu düzenledik. Bu 7’ncisini sağlıkta turizm ve uluslararası sağlık hizmetleri’ temasıyla yapmak istedik. Biz küçük çapta başladık, Kocaeli Ticaret Odamızın da bu konularda aktif halde çalıştığını görünce memnuniyet duyduk, bir araya geldik ve birlikte yapma kararı aldık. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de bu işin içinde olduğunu, bir şirket kurarak Kocaeli’de turizmi ön plana çıkarmak istediğini öğrendik.

ÖNEMLİ İSİMLER GELİYOR…

KOTO ve Büyükşehir destekleriyle organizasyonumuz büyüdü. Vali Bey de bu girişimi benimsedi ve çok destekledi. Bu işbirliğiyle, 23- 24 Eylül 2022 tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde sağlık turizmiyle ilgili 2 günlük, Türkiye’den bu konuda çok önemli isimleri katılacağı toplantılar yapacağız. Bu toplantı Türkiye’nin sağlık turizmine katkıda bulunabileceği gibi, Kocaeli için de büyük bir açılım olacaktır. Çünkü Kocaeli coğrafi olarak çok önemli bir noktada. Hem var olan hastane potansiyellerimizle, daha fazla potansiyelimiz var. Nasıl harekete geçirebiliriz. Kocaeli özelinde konuşacağız. Yaşlı turizmini konuşacağız. Kocaeli, Türkiye yaşlı turizminde önemli bir destinasyon olabilir. Termal turizm de önem arz ediyor” dedi.

‘KOCAELİ ÇOK ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, “Sağlık turizmi, 2021 Haziran ayında kamuoyunun bilgi ve istifadesine sunduğumuz Kocaeli Turizm Master planının de önemli bir parçasıydı. İlimiz sağlık turizminde çok önemli bir potansiyele sahip. Çok kısa vadede çok fırsatların olduğu bir coğrafyadayız. Kocaeli, 1,5 saat karayolu ulaşımıyla 30 milyonluk bir nüfusa hizmet veriyor, 3 saatlik bir uçuşla 700 milyon nüfusa hizmet verecek bir potansiyeli var. Tüm altyapımızla beraber değerlendirildiğinde, fırsatlardan üst düzeyde faydalanma durumumuz var. Bu organizasyonda tüm fırsatları ele alacağız. Kentimiz adına çok faydalı bir toplantı olacak” dedi.

‘KOCAELİ DAHA FAZLA PAY ALMALI’

İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Yüksel Pehlevan, “Kocaeli sanayi kenti ama aynı zamanda sağlık turizminde de potansiyeli olan bir kent. Kocaeli sağlık altyapısı gittikçe artan değeri olan bir kent. 18 özel, 10 kamu, 1 adet üniversite hastanesi var. Ciddi potansiyeli var. Umarım en kısa zamanda açmak nasip olacak standartların üzerinde hizmet verecek bir şehir hastanesi var. Kocaeli hem ulaşım açısından ve lojistik açısından, tüm turizm türleri açısından avantajlı bir kent. Uluslararası sağlık turizminden daha fazla pay almalı. İyi yetişmiş bir Türk hekim grubu var. Sağlık personeli var. Dünyada örnek gösterilen bir hekim grubumuz var. Dolayısıyla hem uluslararası sağlık turizminden daha fazla pay almak için bu kongrelerin önemi çok büyük” dedi.

‘İLİMİZ, SAĞLIK TURİZMİNE BÜTÜN İMKANLARIYLA HAZIR’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, “Kocaeli tüm Türkiye’de ve dünyada sanayi kenti olarak tanınıyor. Aslında bu gurur verici ama istatistiklere baktığımızda turizm kenti de olmuş bir şehir. Artık yıllık 10 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist ağırlıyoruz. Ulaşım avantajı ilimizi bir turizm noktası haline getirmiş durumda. İlimiz, sağlık turizmine bütün imkanlarıyla hazır. 55 tane turizm belgeli otelimiz, 190 tane basit konaklama belgesi bulunan tesisimiz var. Yaklaşık 16 bin yatak kapasitemiz bulunuyor. Turizm açısından, altyapı açısından eksiğimiz yok. Tanıtım açısından yol almamız gerekiyor. Bu organizasyon da tam olarak buna olanak sağlayacak. Emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Emekleri için kutluyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliSAĞLIKTurizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73