Sigorta sektörünün sorunları GTO'da konuşuldu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
29 Temmuz 2022 Cuma 12:51
Sigorta sektörünün  sorunları GTO'da konuşuldu

Sektörel sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik toplantıların gerçekleştirilmesine öncülük eden Gebze Ticaret Odası’nın organizasyonunda, Odanın ilgili komitesinin üyeleri ve Gebze Sigorta Acenteleri; 28.07.2022 Perşembe günü GTO Meclis Salonu’nda bir araya geldi.

Toplantının ana gündem maddesi olan, son zamanlarda trafik sigortası tanziminde yaşanan sorunlar ile ilgili Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; “Özellikle kur artışı kaynaklı artan maliyetler ile birlikte, hasar maliyetlerinin ciddi ölçüde yüksek oluşu, sektörde kontrol edilemeyen bir durumu meydana getirmekte, zorunlu trafik poliçesi probleminin çözülememesi de acentaları zora sokmaktadır.” dedi.

ÇİLER; SEKTÖRE OLAN GÜVEN AZALIYOR

Sigorta şiketlerinin, acentaları mağdur ettiğine de değinen Çiler; “Sigorta şirketleri, trafik sigortasında poliçe kesmemek için zorluk çıkarmaya başladı. Zorunlu poliçeyi kesemeyen acentelerın da müşteri kaybı yaşaması ile birlikte, sektöre olan güvenin de azalması söz konusu. Mağduriyetlerin giderilmesi için; trafik sigortasının yapılması hususunda bir havuz sistemi oluşturularak, tek bir sigorta şirketi altında poliçelerin hazırlanmasının karışıklıkları önleyeceğini düşünüyor, bu durumun vatandaşların işlerindeki aksaklıkların giderilmesi yönünde fayda sağlayacağına inanıyor, yapısal ve kalıcı önlemler alınmasını yetkililerden talep ediyoruz.” dedi.

Toplantının ana başlıkları şu şekilde gündeme alındı:

o Trafik teklifi bile alınamaması

o Teklif veren firmaların bölge onayı talep etmesi ve bölge onayında sürüncemeye bırakılması

o Yine teklif görüntülemesine izin veren ancak tanzim aşamasında çeşitli zorluklar çıkarılması

o Tahsilat süreçlerinde debit kart, müşteri kartı, banka havalesi gibi anlamsız yöntemlere başvurulması

- Acentelerin sorun yaşamasından ziyade, müşterilerine karşı mağdur edilmeleri ve bu nedenle müşteri kayıpları yaşanmaya başlanması ve yine aynı zamanda sigorta sektörüne güvenin sarsılmasının önüne nasıl geçilebileceği değerlendirildi.

- Trafik ve kasko fiyatlarındaki aşırı prim artışları değerlendirildi.

- Bölgemizdeki diğer meslek odaları, meslek grup ve dernekleri ile iletişime geçerek, zamlar ve poliçe tanziminde yaşadıkları sorunların talep edilmesine karar verildi.

- GTO 21.Meslek komitesi olarak, katılım sağlayacak acente yetkilileri ile birlikte ziyaret için, SEDDK’dan randevu talep edilmesi kararlaştırıldı.

- Yine sosyal medyayı etkin kullanarak, aslında sigorta müşterilerine yaşatılan güçlüklerin acente kaynaklı olmadığı, sigorta şirketlerinin uygulamaları neticesinde bu tür sorunlar oluştuğu anlatılmasına karar verildi.

- Ayrıca poliçe tanzimi yapılamayan müşterilerin direk CİMER ve Hazine Müşteşarlığı’na şikayette bulunmaları tavsiyelerinde bulunulması gerektiğinin altı çizildi.

Anahtar Kelimeler:
GebzeSigortaGTO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73