Vali Yavuz'dan 15 Temmuz Mesajı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
14 Temmuz 2022 Perşembe 11:36
Vali Yavuz'dan 15 Temmuz Mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle:

"Aziz Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi hem içerden hem de dışardan destek bulan asker görünümündeki hainlerin, istiklal ve istikbalimize kasteden kalkışması karşısında, şanlı tarihimize bir sayfa daha ekleyerek “söz konusu vatansa gerisinin teferruat” sözünü tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Aziz Milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmak için korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri, karşılarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır.

Bu coğrafyada 1071’de başlayan kıyam ve dirilişimiz, bize bir Selçuklu, bir Osmanlı ve bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bahşetmiş, İ’la-yi Kelimetullah’ı Viyana kapılarına kadar götürmüş ve birçok milletin İslam’la şereflenmesine vesile olmuştur.1071’i, 1453’ü ve 1923’ü hazmedemeyenler dün olduğu gibi bugün de birçok yol ve yöntemlerle milletimizin istiklaline ve istikbaline kast etmiş, zaman zaman doğrudan saldırmış, zaman zaman da çeşitli adlar altında, din kisvesi altında, etnik köken gibi bir takım yol ve yöntemlerle ülkemizde bir istikrarsızlık ortamı yaratma çabasında olmuşlardır.

15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra da bu Aziz Millet; Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve tüm düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Kocaelili hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Anahtar Kelimeler:
Kocaeli15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73