Valilik uyardı, 1 hafta sürecek!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
10 Mart 2023 Cuma 15:49
Valilik uyardı, 1 hafta sürecek!

Kocaeli Valiliği bölgemizi perşembe saat 18.00 itibariyle bir hafta sürecek yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtilerek  vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Açıklama şöyle:

"Bölgemiz Yağışlı Havanın Etkisi Altına Giriyor! Lodos Fırtınasına Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Bölgemiz 10.03.2023 (bugün) saat 18:00 itibaren 16.03.2023 Perşembe günü saat 18:00’e kadar Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Cumartesi günü; Marmara Bölgesi geneli (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova), Pazar günü; Bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın; Cumartesi günü bölge genelinde güney yönlerden (Lodos) fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına beklenmektedir.

Cumartesi günü bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

Olumsuz hava şartları nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Son Güncelleme: 13.03.2023 12:46
Anahtar Kelimeler:
KocaeliBalkanlarYağış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73