Kocaeli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Mart 2023 Pazartesi 18:43
Kocaeli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Kocaeli Valiliği, balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışhavanın etkisi altına gireceğini duyurarak vatandaşların tedbirli olması istendi.

Açıklama şöyle:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Bölgemizin 28.03.2023 Salı günü balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğinden, hava sıcaklıklarının 5-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi beklenmektedir.

Soğuk havayla birlikte yağışların; Salı günü İstanbul ve bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ile Yalova’nın yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şekline olacağı tahmin edilmekle birlikte Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölgemizde zirai don olayı beklenmektedir.

Rüzgarın, Salı ve Çarşamba günleri kuzeyli yönlerden olmak üzere kuvvetli ve Salı günü yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk hava, yer yer etkili yağışlar ile kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma ve sağlık sorunları gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Son Güncelleme: 27.03.2023 18:51
Anahtar Kelimeler:
KocaeliYağışHavaSoğuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73