Nail Çiler: Depreme hazırlanmalıyız

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
17 Ağustos 2023 Perşembe 10:15
Nail Çiler: Depreme hazırlanmalıyız

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. CHP’li Çiler, “17 Ağustos felaketini 1 gün anarak değil hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan depreme hazır bir ülke inşa etmek için çabalayarak depreme hazırlanmalıyız” dedi.

17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olduğunu vurgulayan Nail Çiler, “17 bin 500 canımız Gölcük depreminde yaşamını yitirdi. Aileler parçalandı, çocuklar büyük travmalar yaşadı. Kocaeli Gölcük merkezli yaşanan deprem sonrasında Kocaeli ve Marmara tamamen yıkıldı. Sanayinin başkenti dediğimiz Kocaeli sanayi kuruluşları, işletmeler yerle bir oldu. Ekonomik olarak yıkımı yaşadık. Bu acı bizim depreme dirençli kentler inşa etmemiz için milat olmalıydı” dedi.

Açıklamasında 6 Şubat depremlerinde yaşanan yıkıma da değinen Nail Çiler, “Ülkemizin ana gündemi depreme dirençli kentler oluşturmak olmalıdır” dedi. CHP’li Çiler, “17 Ağustos 1999 felaketinin ardından bu yıl 6 Şubat tarihinde bir felaket daha yaşadık. 11 ilimiz depremlerden etkilendi. Binlerce vatandaşımızı yitirdik. Çok büyük bir yıkım yaşadık. Gördük ki, 1999’dan sonra depreme dirençli kentler oluşturmamışız. Konutlarımızı, sanayi alanlarımızı, üretimimizi depreme göre inşa etmemişiz. Bu felaketler bize ders olmalı ve kentlerimizi depreme hazırlamalıyız. 17 Ağustos 1999 Kocaeli Gölcük depreminin 24. yılında depremlerde kaybettiklerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
CHP17 AğustosDEPREMKocaeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73