Nail Çiler: Gebze'nin il olmasını ekonomik ve siyasi kayıp olarak görenler var!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
12 Temmuz 2023 Çarşamba 13:06
Nail Çiler: Gebze'nin il olmasını ekonomik ve siyasi kayıp olarak görenler var!

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze’nin il olmasını ekonomik ve siyasi kayıp olarak görenler olduğunu söyledi, ‘’ Gebze il olmasın diyenlere de şunu sormak lazım, Gebze’nin il olmaması için tek bir neden söylesinler.’’

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler Gebze’nin olmasına ilişkin olarak önemli açıklamalar yaptı.

Yerel bir televizyona konuşan Nail Çiler şunları ifade etti:

100. Yılın 100 il projesi, 19 ilçe konuşuluyorsa ve Büyükşehir statüsünde il olacaksa Anayasanın 126. Maddesine göre bende muhakkak Gebze il olmalıdır diyorum. Gebze neden Büyükşehir statüsünde il olmasın diyorum.

il olmasın diyenlere de şunu sormak lazım, Gebze’nin il olmaması için tek bir neden söylesinler. Gebze’nin şu an 408 bin nüfusu, 297 bin seçmeni var. Darıca, Dilovası ve Çayırova ile 836 bin nüfusu var. Bugün Dilovası deyip geçmeyin 53.400 nüfusu var. 6 OSB var ve 47.444 çalışan var. Diğer taciri, tüccarı, esnafı ile birlikte 53 binden fazla çalışan olduğunu görüyoruz.

Gebze’nin Büyükşehirli il olması halinde bazı yerlerin ekonomik kayıplar olacaktır. Siyasi kayıplar olur mu oda olabilir. Ondan dolayı istenmiyor. Bence hiçbir neden göremiyorum, kendileri söylemeli.’’ Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 12.07.2023 13:10
Anahtar Kelimeler:
CHPKocaeliGebze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73