Osmanlı Hamamı'nda restorasyon çalışmaları

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
12 Mayıs 2023 Cuma 09:34
Osmanlı Hamamı'nda restorasyon çalışmaları

Gölcük Belediyesi; tarihsel ve kültürel mirasa sahip çıkarak, ilçenin turistik gelişmesine katkı sağlama hedefiyle Yukarı Ulaşlı’da bulunan tarihî Osmanlı Hamamı'ndaki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Gölcük Belediyesi, ilçedeki ecdat yadigârlarını bir bir ayağa kaldırıp ihya ederek tarihine sahip çıkmaya devam ediyor. Tarihsel ve kültürel mirasa sahip çıkmak ve ilçenin turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla birçok tarihi eseri restore ederek ilçeye kazandıran Gölcük Belediyesi, Yukarı Ulaşlı’da bulunan tarihi Osmanlı Hamamı’ndaki restorasyon çalışmalarını da hızla sürdürüyor. Mülkiyeti Gölcük Belediyesi’ne ait arsada bulunan ve yapımı büyük ölçüde tamamlanan tarihi hamamda devam eden çalışmaları Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yerinde inceledi.

KUBBELERİ KURŞUN KAPLANDI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sezer; “Körfez’in Bir’incisi Gölcük’ümüzün tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmak ve ilçemizin turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla; Yukarı Ulaşlı’daki Tarihî Osmanlı Hamamı restorasyon çalışmamız devam ediyor.

Tarihi hamamın mevcut taş duvarları, özel teknikle metaller kullanılarak sağlamlaştırıldı. Tarihî hamamın kubbeleri de onarılarak kurşun ile kaplandı.

Taş istinat duvarları ve travers merdivenlerin tamamlanması sonrası, çevre düzenlemesiyle; tarihî hamamın çevresi de estetik bir görünüme kavuşturulacak.

Aslına uygun olarak restorasyonu yapılan tarihî hamam, restorasyon çalışmamızın tamamlanması sonrasında, uzun yıllar ilçemiz turizmine hizmet edecek” dedi.

Anahtar Kelimeler:
GölcükOsmanlıHamam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73