CHP’li Nail Çiler: Barış için birlikte mücadele etmeliyiz

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
01 Eylül 2023 Cuma 13:20
CHP’li Nail Çiler: Barış için  birlikte mücadele etmeliyiz

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyada barış ve huzurun sağlanabilmesi için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada süren eşitsizlik ve savaşlara vurgu yapan Çiler, açıklamasında, "Dünya, savaşların, çatışmaların, sömürünün ve eşitsizliklerin gölgesinde yaşıyor. Bu durum, tüm insanlığın ortak sorunudur. Dünyada barış ve huzurun sağlanabilmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

Savaşların sadece bir bölge ve ülke sorunu olmadığının altını çizen Çiler, "Savaşlar, sadece savaşan tarafları değil, tüm insanlığı olumsuz etkiliyor. Savaşlar, milyonlarca insanın ölümüne, yaralanmasına ve yerinden edilmesine neden oluyor. Savaşlar, ekonomik krizlere, göçlere ve insan hakları ihlallerine de yol açıyor. Bu nedenle, savaşların sona ermesi için hep birlikte çaba göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Çiler, "Dünyadaki eşitsizliklerin de barış ve huzuru engellediğini" belirterek, "Dünyadaki zenginlik, adil bir şekilde paylaşılmadığı için, birçok insan yoksullukla mücadele ediyor. Bu durum, çatışmalara ve huzursuzluklara neden oluyor. Bu nedenle, dünyadaki eşitsizliklerin de ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.

Çiler, "Dünyada barış ve huzurun sağlanabilmesi için, tüm insanlığın ortak çaba göstermesi gerekiyor. Bu konuda, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.09.2023 22:20
Anahtar Kelimeler:
CHPBarışDünya1 Eylül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73